dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Andreas Smids i Våmhus är nöjd med sin solel

”Jag har tjänat på det – från första dagen”

I byn Våmhus utanför Mora är det inte många som har solcellspaneler på taket. Kanske var det just detta som triggade Andreas Smids. – Folk går bara och väntar, men på vad? Solen finns ju redan där.

Andreas har haft sin solelanläggning igång sedan sommaren 2014 och räknar med att solkraften ska tillgodose hela hans behov av hushållsel på 5 000 kWh per år.
– Eftersom jag eldar med ved blir inte elförbrukningen så stor. Nu är jag självförsörjande på både värme och el, berättar han.
Elproduktionen från solcellspanelerna kan han följa via telefonen om han vill. Men det är mest en kul grej, säger Andreas, som inte anser sig vara någon teknikfantast. Solcellspanelerna som täcker 40 m2 av ett uthustak var en rejäl investering för Andreas, men han tar kostnaden med ro.
– Man kan ha pengarna på banken eller på taket. Jag är ganska säker på att mina pengar ger mer återbäring i form av solcellspaneler. Själva  installationen gick mycket smidigt tycker Andreas. Anläggningen var snabbt på plats och kunde börja producera el mitt under den soliga sommaren 2014.
– Folk här i byn är nyfikna på solel. Mest undrar de när anläggningen betalat sig. Men det är inte det som är intressant för mig. Jag ville ta min el från solen istället för att köpa den från elbolaget. Men visst, när solen inte lyser får jag ta hjälp av Dalakraft.

Kolla in vår checklista för en enkel steg-för-steg-beskrivning över hur du gör för att bli lika självförsörjande som Andreas

[showbutton color=”blue” text=”Prisuppskattning Dala Solel” link=”elavtal-elpriser/offertforfragan-dala-solel” type=”campaign” iconalign=”left” icon=”/wp-content/themes/dalakraft/images/icons/buttonicons/arrow-upwards.png”]

 

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.