dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Dalakraft stöttar fler unga företag

Ung dalakraft, ett initiativ från Dalakraft som uppmuntrar ungdomar i Dalarna att förverkliga sina idéer, kan nu presentera vinnarna i den andra omgången. Totalt får två unga projekt dela på ett stöd på totalt 75 000 kronor.

Initiativet Ung dalakraft startades 2016 och vänder sig till personer i Dalarna mellan 18 och 30 som har en idé av något slag. Genom att anmäla sig till Ung dalakraft och marknadsföra sitt projekt via sociala medier har unga kreativa krafter visat sin vilja att utveckla Dalarna på olika sätt.

I juryn för denna omgång satt; Mats Bengtsson, Rita Adolfsen och Jesper Löfgren från Dalakraft tillsammans med Jan-Ulf Söderberg från Non-Stop Systems och Hanna Johansson från Helikopter Brand Design.

– Det är otroligt roligt att se vilken hög klass alla bidrag som kommit in har haft. Flera av dem inblandade kommer med största säkerhet bli framgångsrika entreprenörer i framtiden, säger Mats Bengtsson, vd för Dalakraft.

Två av de inkomna projekten får nu stöd att kunna förverkliga och växa med sina idéer.

– De projekt vi denna omgång valt att stötta ser vi har stora möjligheter att växa och förverkliga sina drömmar, säger Jesper Löfgren på Dalakraft.

De projekt som får stöd i den här omgången av Ung dalakraft är:

  • Snickars Brukshästar på Sollerön som återinför den nordsvenska brukshästen i vardagen och erbjuder allt från skogsarbete till rena upplevelser.
  • Svärdsjöliften i Falun som drivs av en ung entreprenör med planen att öppna upp skidanläggningen igen.

Inom kort kommer reportage där Snickars Brukshästar och Svärdsjöliften själva berättar om sina företag och framtidsplaner. Håll utkik på vår hemsida, Facebook och YouTube.

Nästa omgång av Ung dalakraft är öppnad och nya och intressanta idéer är välkomna. Ansök här »

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.