Dalakraftmagikern Pontus Lindman vann Talang

Det blev den tidigare Ung dalakraft-stipendiaten Pontus Lindman som med sin historieberättande magi trollband publiken och gick vinnande ur tv-programmet Talang på TV4.

– Det här är väldigt väldigt stort för mig. Jag håller fortfarande på och smälter det, sa en omtumlad och ödmjuk magiker ett par dagar efter vinsten.

Det var en historia i tre förtrollande akter, fördelade på audition, semifinal och final. En historia där Pontus Lindman sömlöst förde publiken genom sin magiska värld och baserat på skickligt historieberättande, en fångande personlighet och en stor skopa talang, lyckades vinna tv-programmet med samma namn. En bedrift som han själv beskriver som ”en enorm dörröppnare”:

– Det är flera managementbolag som hört av sig och vill jobba med mig. Det krävs dock en hel del diskussioner och förhandlingar då det inte är så där jätteofta som de är ute efter att sajna en magiker, säger Pontus med ett skratt.

Att allt nu pekar på att han sluter sig till ett managementbolag kommer för honom att innebära att han helt och fullt kan ägna sig åt sin passion: Magin.

– Att själv sköta om förhandlingar och bokningar tar väldigt mycket tid, jag ser fram emot att kunna lägga all min tid på det jag vill göra: Att sätta upp mina egna shower. Jag befinner mig faktiskt nu i slutskedet av manusskrivandet för nästa show, sen väntar många veckor intensiva repetitioner innan det är dags för premiär.

Redan 2017 när Pontus fick stipendet Ung dalakraft trollband han oss med sin magi.

Pengarna går rakt in i nästa show

Han väljer att för tillfället vara lite hemlig kring den kommande turnén, men berättar att showen ska spelas runt om i landet, på arenor som tar in mellan 500 och 700 personer – allt för att behålla den intima känslan.

– Den är viktig för mig. Jag satsar på ett lite större format än tidigare, men vill inte förlora den personliga känslan. Berättelsen och närvaron är det centrala för mig, inte att stapla många tricks på varandra.

Vinsten i Talang innebar också att Pontus Lindman blev en halv miljon kronor rikare, men det är pengar han i princip aldrig kommer att se.

– Nej, de går rakt in i nästa show, säger Pontus med ett leende.

Kommer till Med Dalakraft in i Framtiden

Förutom Talangvinsten och en ny show är Pontus Lindman också aktuell i ett Dalakraftsammanhang; han kommer nämligen till företagseventet Med Dalakraft in i Framtiden den 20 april.

– Ja det gör jag och det ska bli jättekul. Jag kommer även där att bjuda på historieberättande och en större upplevelse där alla känner att de varit en del av magin, säger Pontus.

Sök Ung dalakraft

Ung dalakraft-ansökan för unga entreprenörer på uppgång är öppen nu – sök du också!

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 19:00
Imorgon 8:00 - 19:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.