dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

El kan hjälpa oss att rädda miljön

Av dagens energislag är el från förnybara källor det absolut bästa alternativet för miljön.

Vi har blivit allt bättre på att omvandla den energi som finns i solljus, rinnande vatten och vind. Dessutom kan vi göra det med kostnadseffektiva metoder, så att den gröna elen blir konkurrenskraftig och kan slå ut kol och olja.

För elbranschen gäller det att ligga på och bidra till att utvecklingen fortsätter i samma goda anda och vi på Dalakraft bidrar med det vi kan. Genom att enbart köpa el från förnybara källor uppmuntrar vi omställningen.

När vi väl ställt om från fossila energikällor till källor som vatten, vind, sol och biobränslen ska vi också använda den gröna energin så effektivt som möjligt. Till exempel är elbilar upp till fyra gånger effektivare än fossilbilar. Med moderna ljuskällor, maskiner och datorer kan vi reducera  elanvändningen i våra hem och på arbetsplatser.

Tack vare en ökande världsproduktion av el från förnybara källor kan vi nå våra klimat- och miljömål, samtidigt som vi slipper göra avkall på våra krav vad gäller vardagliga bekvämligheter. Så länge den är grön kan du ha kul med el, utan dåligt samvete!

Dalakraft går längre
År 2050 baseras det svenska elproduktionssystemet på vatten-, vind-, sol-, kärn-, och biokraft. Dalakraft går längre genom att vi uteslutit kärnkraft som ursprungskälla. I samtliga elavtal till alla våra kunder säljer vi 100% grön el. När ni, våra kunder, valt Dalakraft stöttar ni elproduktion från förnybara källor.

El kan göra Sverige klimatneutralt 2050
Enligt Svensk Energis vision för det klimatneutrala samhället år 2050 måste Sveriges koldioxidutsläpp minska med 80%, från dagens cirka 50 miljoner ton till cirka 10 miljoner ton. El kan hjälpa oss att nå målet.

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.