dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Läget på elmarknaden juli

Elpriserna vände något uppåt i slutet av juni beroende på ett torrare och varmare väder, ovissheten kring kärnkraftsreaktorn Oskarshamn 2 och att kolpriserna stigit. Under förutsättning att väderläget är fortsatt stabilt så räknar vi med att elpriserna ligger kvar på den högre nivån under juli.

Reaktorn Ringhals 1 har haft tekniska problem och fick stängas för reparation, men beräknas vara i full drift 3 juli. Ringhals 2 är avstängd för revision, och driften beräknas komma igång igen till hösten.

De nordiska vattenmagasinen är fortfarande välfyllda, även om nivån sjönk rejält när värmen kom i månadsskiftet. Man kan räkna med högre flöden än normalt under resten av juli, och god tillrinning särskilt i södra Norge.

Vinden, som producerat ovanligt mycket energi under våren och försommaren genom det instabila vädret, normaliseras men uppvisar stora variationer.

Våra rekommendationer
Elavtalet Dala Elfond är anpassat för att sakta följa elmarknaden och jämna ut elpriset, utan risk att binda ett elpris vid fel tillfälle. Med Dala Elfond slipper du också byta eller förnya elavtalet efter en viss tid. Du har alltid ett bra elpris och avtalet löper vidare så länge du önskar.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.