dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Elva nya snabbladdare i Dalarna

Dalakraft gör det enklare att köra elbil i Dalarna tack vare elva nya snabbladdare från Säter i söder till Noppikoski i norr.

laddkarta_dalakraft– Dalarna har länge varit en vit fläck på kartan när det gäller snabbladdningsstationer och det är något vi verkligen vill ändra på. För oss som bor i Dalarna och med mängder av turister och genomresande, både sommar och vinter, är det en fördel att våra laddare har en bra strategisk spridning vid viktiga knutpunkter, säger Mats Bengtsson vd Dalakraft.

Från Säter till Noppikoski

Laddstationerna har byggts i: Djurås, Insjön, Leksand, Noppikoski, Rättvik, Sälen, Särna, Säter, Vansbro, Älvdalen och Malung — där vi invigt laddstationen under torsdagen. För näringsidkare i närheten av snabbladdningsstationerna kan det betyda fler gäster eller kunder.

– För mig som handlare i Malung är det så klart positivt. Att göra ett laddstopp är annorlunda jämfört med att tanka. Vid laddning får man räkna med ett stopp på uppåt en halvtimme vilket är perfekt för att passa på att njuta av omgivningen, äta lunch eller ta en fika, säger Titti Kristiansson på grillköket Frendo som ligger intill laddstationen.

Laddstationerna har en effekt på mellan 50-100 kW och gör det möjligt att ladda en ren elbil på 30 minuter. Samtliga laddstationer är utrustade med flera olika laddkontakter för att passa alla sorters bilar.

Clever ansvarar för betaltjänst

Dalakraft har valt att samarbeta med tjänsteleverantören Clever som ansvarar för betaltjänsten. Clever har idag Sveriges största nätverk av laddstationer.

– Det här är den enskilt största satsningen på snabbladdningsstationer i Dalarna och sätter vårt län högt upp på elbilskartan i Sverige, säger Mats Bengtsson.

Betaltjänsten kommer i gång i början på 2018, och fram till dess bjuder Dalakraft på laddmöjligheten. Fysiska försäljningsställen i Dalarna kommer att finnas listade på Dalakrafts hemsida och det kommer även vara möjligt att då beställa laddkort direkt på dalakraft.se.

Satsningen har gjorts i samarbete med Dala Energi, Malungs Elnät och Klimatklivet.

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.