dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Läget på elmarknaden oktober

Den kraftiga nederbörden i senare delen av september gjorde de nordiska vattenmagasinen välfyllda, och har nu ett rejält överskott. Detta tillsammans med blåsigt väder som gav ökad vindkraftproduktion, varmare temperatur än normalt och kärnkraftverk som är återinsatta i produktion har skapat ett överskott på energi som pressat ner elpriserna.

En fortsatt oro över den ekonomiska utvecklingen i Asien har dessutom gett lägre priser på kol och olja, vilket också bidrar till att hålla ner priset på energi.

Ett högtrycksdominerat väder den närmaste tiden gör att nivån i magasinen nu sjunker till en mer normal nivå.

När det gäller kärnkraften så har produktionen i Norden legat på cirka 75% av tillgänglig kapacitet den senaste tiden. I Sverige är fyra av tio kärnkraftverk just nu avställa för revision och underhåll. Ringhals 2 har genomgått en omfattande renovering, och väntas komma i drift i början av november. Oskarshamn 2 som varit ur drift för omfattande säkerhetsarbete beräknas sättas i drift i slutet av december. En ny finsk reaktor, troligen med en kapacitet på 1600 TWh, planeras att starta 2018.

Våra rekommendationer

Elavtalet Dala Elfond är anpassat för att sakta följa elmarknaden och jämna ut elpriset, utan risk att binda ett elpris vid fel tillfälle. Med Dala Elfond slipper du också byta eller förnya elavtalet efter en viss tid. Du har alltid ett bra elpris och avtalet löper vidare så länge du önskar.

[showbutton color=”blue” text=”Teckna eller förnya elavtal här” link=”/teckna-elavtal” type=”campaign” iconalign=”left” icon=”/wp-content/themes/dalakraft/images/icons/buttonicons/arrow-upwards.png”]

 

Kontakta mig om Dala Elfond

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.