dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Läget på elmarknaden september

Vattenmagasinen i Norden fylls på igen efter en torr period i augusti, och en ny period av blåsigare väder ökar produktionen i våra vindkraftverk. Detta håller tillbaks en höjning av spotpriserna på el.

Kärnkraftverken i Sverige fortsätter att gå på halvfart, fyra av tio står still för revision. Oskarshamn 1 är dessutom för tillfället ur drift på grund av luftläckage i kondensorn.

Priserna på kol och olja har vänt upp något, men turbulensen på finansmarknaden medför att man kan räkna med fortsatta svängningar på bränslepriserna. Följer en längre avmattning av ekonomin påverkar det efterfrågan på energi, och priset på energi blir lägre.

En kabelrevision i södra Norge gör att Norge har ”inlåst kraft”, vilket i sin tur ökar prisområdesskillnaderna i Sverige.

Våra rekommendationer

Elavtalet Dala Elfond är anpassat för att sakta följa elmarknaden och jämna ut elpriset, utan risk att binda ett elpris vid fel tillfälle. Med Dala Elfond slipper du också byta eller förnya elavtalet efter en viss tid. Du har alltid ett bra elpris och avtalet löper vidare så länge du önskar.

[showbutton color=”blue” text=”Teckna eller förnya elavtal här” link=”/teckna-elavtal” type=”campaign” iconalign=”left” icon=”/wp-content/themes/dalakraft/images/icons/buttonicons/arrow-upwards.png”]

 

Kontakta mig om Dala Elfond

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 10:00 - 14:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.