dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Solceller kan ge företag tillbaka på skatten

För en snabbare omställning till ett fossilfritt Sverige, och för att uppmuntra installation av solceller, kan ditt företag få skattereduktion för den solel ni levererar ut till elnätet. 

Det handlar om en statlig skattereduktion på 60 öre per kilowattimme för den el ditt företag överproducerar från solcellerna; alltså el som inte förbrukas i den egna verksamheten, utan istället levereras ut till elnätet.  

Det är nätbolaget som skickar kontrolluppgifter till Skatteverket om hur mycket el ditt företag har förbrukat i den egna verksamheten, respektive hur mycket el ni matat ut på elnätet. Ni får sedan en skattereduktion för produktionen som matats ut på elnätet, men maximalt upp till mängden el ni själva tagit ut, alternativt upp till 30 000 kilowattimmar per år. 

Då skattereduktionen är 60 öre per kilowattimme, kan den sammanlagda summan uppgå till maximalt 18 000 kronor under ett kalenderår.  

Det är mätningen vid anslutningspunkten som avgör skattereduktionen, det har alltså ingen betydelse hur mycket solcellerna producerar för den egna förbrukningen.   

Sälj överskottet till oss

Ni vet väl om att ni kan sälja er överskottsproduktion av el till oss på Dalakraft? Det enda som krävs är att vi tecknaett avtal. Har du installerat din mikroproduktionsanläggning på rätt sätt så ingår de tekniska möjligheterna. En anläggning räknas som mikroproduktion: 

  • Om anläggningen har samma anslutningspunkt och huvudsäkring som fastighetens anslutning till elnätet. Elen ska alltså matas in och ut via den anslutningspunkten.  
  • Säkringen i anslutningspunkten inte överstiger 100 ampere. 

Vi ersätter dig för din produktion enligt rådande marknadspris. 

Ring oss i dag på telefon 0771 48 80 00 eller läs mer om solceller för företag.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.