dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

VD har ordet

Säg ja till el – bara den är grön

Vi lever i en tid av motsättningar. På samma gång som jorden kippar efter andan i stoftmolnen från våra gemensamma utsläpp dyker fantastiska innovationer upp, som sparar mängder av resurser. Ta LED-lampan till exempel. Hur mycket energi har inte sparats sedan den gjorde entré? Eller elbilen, som kan vara en väg ut ur oljeberoendet. El utmålas ju som en del av lösningen på klimatproblemet och vi i elbranschen är medvetna om vårt ansvar.

För el är inte helt okomplicerat. Om det ska vara någon miljönytta med alla dessa eldrivna fordon måste elen produceras koldioxidneutralt. Det har vi på Dalakraft tagit fasta på.
Vi köper uteslutande in 100 % grön el, från vatten-, sol-, vind-, och biobränslen, vilket Energimyndigheten bekräftar med hjälp av ursprungsgarantier.

Du som är Dalakraft-kund behöver alltså inte ha dåligt samvete för att du ”bränner el”. När jag kör min elbil till och från jobbet känner jag bara glädje över att kunna färdas flera mil i en bekväm bil, helt utsläppsfritt, eftersom bilen är laddad med 100 % grön el från Dalakraft. Sedan måste
jag erkänna att jag ibland tar en vända på fyrhjulingen när jag är i stugan. Och nej, den går inte på el – ännu.

Må så gott!
Mats Bengtsson
Vd för Dalakraft

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.