dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Vi laddar regionen med dalakraft: Nya snabbladdare igång 

Våra två senaste snabbladdare tas nu i bruk. 

– Turister som kör elbil ska kunna välja Dalarna, och vi ska vara en konkurrenskraftig region. På Dalakraft vill vi medverka till att göra Dalarna än mer livskraftigt och redo för framtiden, säger bolagets vd Mats Bengtsson. 

Vi fortsätter att bidra till laddinfrastrukturen i Dalarna genom att uppföra två nya snabbladdare i länet; en på Dalahästområdet i Avesta, en på den nya delen av handelsområdet Noret i Mora. 

– På båda platserna är det nära till såväl fik som butiker som kan besökas medan bilen laddar i en halvtimme. Framför allt är det besökare i Dalarna som använder våra laddare och vi tror att det här är precis det de vill ha, säger Mats Bengtsson.  

Viktigt för fjällturisterna 

Enligt statistik från Dalakrafts befintliga snabbladdare i länet kör nämligen allt fler fjällturister elbil till sin destination. Under perioden februari 2020 till februari 2021 ökade antalet användningar av våra snabbladdare med 78 procent. Ökningen är störst vid laddstationerna längs vägarna mot fjällen; Vansbro, Malung och Sälen, och framför allt under de så kallade stugbytardagarna. 

Framtidssäkrar med snabbladdare 

De nya supersnabbladdarna i Avesta och Mora ger en total effekt på 100 kilowatt vardera och kan ladda två bilar samtidigt. 

– Vi är medvetna om att alla elbilar ännu inte kan ta emot den laddeffekten, men vill framtidsäkra våra laddare med större effekt och kortare laddtider redan nu. Supersnabbladdarna är uppgraderingsbara till 200 kilowatt, förklarar Mats Bengtsson. 

Dalakrafts snabbladdare har sparat 490 ton koldioxid 

Projekten har genomförts som totalentreprenader av det lokala bolaget Svensk Fordonsladdning, som besitter en unik kompetens på området. 

– De laddningar bilisterna hittills gjort vid våra snabbladdare innebär en minskning av koldioxidutsläpp på mer än 420 ton jämfört med om de hade tankat fossila bränslen. Det är vi stolta över och det får oss att vilja ta än mer ansvar för Dalarnas framtid, säger Mats Bengtsson och fortsätter:  

Nu måste också fler aktörer agera för att svara mot det snabbt växande behovet. Det behövs en tydlig strategi, styrning för och samordning av hur den nödvändiga utbyggnaden av snabbladdare ska gå till. Kommuner, regioner, myndigheter och näringsliv måste samverka för att skapa en fungerande utbyggnad av infrastrukturen för laddbara fordon.  

Alla våra snabbladdare i Dalarna har en betallösning från Mer Sverige (före detta Bee  Charging Solutions). 

 

LÄS MER OM LADDNING OCH ELBILAR

Beställ din egen laddbox

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.