dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

arets_dalakraft

Dalakraft vill hylla dem som för Dalarna framåt, och utser nu Årets dalakraft. Ett pris som går till en entreprenör, företagsledare, medarbetare eller eldsjäl. Genom priset vill vi visa vår uppskattning och stolthet, och vi hoppas att fler blir inspirerade att vara en del av motorn i Dalarnas utveckling.

Dalfolket har fått nominera kandidater och en jury har nu utsett tre finalister. Nu är det er tur att rösta, och på Stjärngalan den 25 januari presenteras den slutliga vinnaren. Vinnaren får ta emot en check på 10.000 kronor som pristagaren får skänka till ett projekt, en förening eller organisation i Dalarna som också bidrar till dalakraft.

Kriterier för finalisterna:
– En idédriven entreprenör, företagsledare, medarbetare eller eldsjäl som bidragit till att Dalarna blivit mer livskraftigt.
– Genom sina handlingar vågat tänka nytt, gjort skillnad, tänkt på andra.
– Som gjort att fler får uppleva det vi kallar dalakraft, idag och i framtiden.

Omröstningen är avslutad. Vinnaren presenteras ikväll live på Dalakrafts Facebook cirka kl.22 och på plats under Stjärngalan i Borlänge!

Finalisterna

Daniel Olsson & Pelle Andersson, Dalapop

Daniel och Pelle startade 2017 Dalapop. Ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna. Tillsammans hjälper de musiker, producenter och låtskrivare att utvecklas, att bygga nätverk, starta företag och att marknadsföra sig. Deras initiativ tar Dalarna närmare storstäderna och visar att du inte behöver flytta för att verka i musikbranschen. Något som vi tycker är ett lysande innovativt exempel på hur man för Dalarna framåt. Genom Dalapop så stärks Dalarnas position som ett starkt musiklän så väl nationellt som internationellt.

Anders Åkerberg & Malin Floridan, Skedvi Bröd

I den lilla byn Stora Skedvi hittar vi de idédrivna entreprenörerna Anders och Malin. De driver idag inte mindre än fyra företag just där. Skedvi Bröd, det handgräddade knäckebrödet lämnar dagligen bageriet för att spridas runt om i landet. Och Kulinariet, som innefattar både Skedvi Bröd och Visthusboden har blivit ett besöksmål som senaste året lockat 65.000 besökare. Anders och Malin gör Dalarna livskraftigt varje dag och vi vet att entreprenörer som dem är viktiga för Dalarnas framtid.

Magnus Noppa, Marknadschef Kläppen Ski Resort

Vi hittar honom i en av Dalarnas vackra destinationer, Kläppen Ski Resort i Sälen. Det Magnus Noppa gör, är att berätta för världen om allt som händer där, och det bästa av allt – vi får vara med när det händer! Magnus sprider livesändningar och filmer dagligen från livet på Kläppen. Över 3,5 miljoner filmvisningar på Facebook under 2017. Han inspirerar tusentals människor att besöka Dalarna. Han får det att hända, och han är en viktig drivkraft för Dalarna, idag och för framtiden.


Dalakraft älskar Dalarna och jobbar för ett livskraftigt Dalarna, varje dag. Och vi är många som hjälps åt att göra Dalarna levande.

Under vår resa ”Upplev Dalakraften” träffade vi många idédrivna människor, som genom sina handlingar gör skillnad, vågar tänka nytt, tänker på andra – som gör att fler får uppleva det vi kallar dalakraft, idag och i framtiden.

Omröstningen är öppen till 25 januari 2017 och vinnaren presenteras på Stjärngalan i Borlänge samma kväll.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.