dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Följ med på Uppdrag Spänning

I vår egen poddcast Uppdrag spänning fördjupar sig den välkände dalaprofilen och radiorösten Jon Norberg i allt-i-från praktiska tips om solcellspaneler till senaste trenderna på elbilsområdet. Kolla arkivet och välj det avsnitt som passar dig.

Poddarkiv

#25 En spaning på elbilsmarknaden 2021

Jon Norberg möter Kristofer Rask från siten ”Allt om elbil” och pratar om vad han tror om utvecklingen på elbilsmarknaden.

#24 – Så funkar elmarknaden

Jon Norberg pratar med Dalakrafts elhandelsexpert Arne Bergvik om det rådande läget, hur elmarknaden fungerar och hur framtiden skulle kunna se ut.

#23 Läge för solceller

Solcellerna är här för att stanna. Utvecklingen går fort framåt, effekten förbättras och priserna blir lägre. Men hur går det till, vilka är fördelarna, vad ska du tänka på när du väljer storlek på anläggningen och finns det bidrag att söka? Här får du svar!   LÄS MER OM HÅLLBAR ENERGI Sol och vindkraft med Dalakraft

#22 Om vindkraften i Sverige

Vindkraften slår nya rekord, och i en framtid som kräver allt mer el blir vinden en allt viktigare energikälla. I denna podd möter Jon Norberg, Dalavinds VD Niklas Lundahl och microprocenten Rikard Lorentz.

#21 Elbilsladdning i hemmet, vi reder ut!

Elbilarna är här för att stanna och då behöver man ha koll på hur laddning funkar hemma. Jon Norberg träffar Oskar Lundgren, elbilsentusiast och Joakim Wiberg, rådgivare på Dalakraft som reder ut vad som gäller och behövs för att vara på den säkra sidan LÄS MER OM LADDNING OCH ELBILAR Beställ din egen laddbox

#20 Eldrivna flygplan – verklighet inom kort?

Nytt avsnitt av vår egen podd: Uppdrag Spänning med Jon Norberg! Klimatutmaningen är ständigt närvarande i alla branscher och framförallt i flygbranschen. Jon har träffat Mauritz Anderson, forskare på Uppsala universitet och koordinator för svenska projektet Elise som utvecklar flygplan som drivs av el.  

#19 Unga Dalakrafter bygger vår framtid

Vi möter Unga dalakrafter och får hör vad hur ett stipendie kan bidra till ett livskraftigt Dalarna.

#18 Åtta starka skäl att skaffa solceller

Vi har träffat Johan Lindahl som jobbar för branschorganisationen Svensk Solenergi för att få veta mer varför det är så bra att investera i solenergi.

#17 Stirlingmotorn på intåg igen

Inresol i Gävle har bygger små stirlingmotorer som de hoppas ska revolutionera energianvändningen globalt.

#16 Uniti – en svensk bilinnovatör

På mindre än tre år har Uniti gått från ett projekt på Lunds Tekniska Högskola till att ha 50 anställda och över 1000 förbeställningar på deras bil.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.