dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Läget på elmarknaden juni

Maj avslutades med en energihistorisk dag när det för första gången, 31 maj, producerades mer el från de svenska vindkraftverken än från kärnkraftverken. Det berodde naturligtvis på att 7 av 10 kärnkraftverk stod still på grund av planerad översyn, samtidigt som det ostadiga vädret medförde att det blåste ovanligt mycket.

Det ostadiga vädret fortsätter även i början av juni, med riktigt mycket vind.
Temperaturen är fortsatt under normalkurvan, vilket gör att avsmältningen i fjällområdena verkar bli fördröjd med bortåt tre veckor.

De kärnkraftverk som stått stilla för översyn kommer igång igen, även om Oskarshamn 1 är försenad. Priserna på kol och olja ligger i stort sett oförändrade. Tillsammans gör detta att elmarknadspriset förmodligen inte kommer att förändras på något dramatiskt sätt den närmaste tiden

På längre sikt finns det en osäkerhet huruvida kärnkraftreaktorerna Ringhals 1 och 2 verkligen kommer att avvecklas i förtid, vilket man tidigare meddelat att man avser att göra. Vi följer naturligtvis den utvecklingen.

Våra rekommendationer
Elavtalet Dala Elfond är anpassat för att sakta följa elmarknaden och jämna ut elpriset, utan risk att binda ett elpris vid fel tillfälle. Med Dala Elfond slipper du också byta eller förnya elavtalet efter en viss tid. Du har alltid ett bra elpris och avtalet löper vidare så länge du önskar.

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.