dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Nyåret förde med sig vinterkylan

Med det nya året följde även vintern, som med sin kyla direkt satte press på kraftbalansen i Sverige. Torsdag 7 januari förde med sig att myndigheten Svenska Kraftnät tog beslutet att köpa in reservkraft, för att ta till om tillgänglig kraft i Sverige inte skulle räcka. Nu behövdes inte denna reservkraft men däremot blev spotpriset tämligen högt denna dag. Händelsen visar hur känslig elmarknaden kan vara.

Fram till dags dato 2016 har det genomsnittliga spotpriset varit 27% högre än snittet under 2015. Det som kan tala för fortsatt prispress nedåt är att oljepriset är historisk lågt, kolpriset fortsatt nedåt och att det finns gott om vatten. Sammantaget gör detta att vi håller fast vid vår rekommendation att välja Dala Elfond.

Våra rekommendationer

Elavtalet Dala Elfond är anpassat för att sakta följa elmarknaden och jämna ut elpriset, utan risk att binda ett elpris vid fel tillfälle. Med Dala Elfond slipper du också byta eller förnya elavtalet efter en viss tid. Du har alltid ett bra elpris och avtalet löper vidare så länge du önskar.

[showbutton color=”blue” text=”Teckna eller förnya elavtal här” link=”/teckna-elavtal” type=”campaign” iconalign=”left” icon=”/wp-content/themes/dalakraft/images/icons/buttonicons/arrow-upwards.png”]

Kontakta mig om Dala Elfond

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 10:00 - 14:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.