Cecilie är mer än nöjd med sin solcellsaffär

När Cecilie Erichsen och hennes sambo Magnus Moberg byggde nytt hus i Mälby norr om Hedemora var de inte alls säkra på att de skulle montera solceller – men hon är väldigt glad att de gjorde det. Och inte minst att de valde Prosumenten och Dalakraft som leverantörer.

– Vi kunde inte vara nöjdare. Hela processen har flutit på över förväntan och nu har jag solpaneler på plats – utan att jag behövt kunna någonting om det, tack vare en kunnig och pålitlig leverantör.

– Jag vet att vi har 34 paneler á 395 W, men mer än så kan jag inte svara på när det gäller tekniken. Och tack vare Prosumentens höga servicenivå så har jag heller inte behövt kunna någonting, berättar Cecilie Erichsen.

Tanken på solceller väcktes när hennes syster monterade solceller.

– Hon berättade engagerat om alla fördelar och jag kände att ”varför har vi inte tänkt på det”. Jag kontaktade den lokala leverantören Prosumenten som kom ut och kikade på vårt hus. Det visade sig att vi både har huset placerat i ett optimalt läge och att vi har ett perfekt tak. Det enda som kunde ha varit ännu bättre är om vi hade planerat för panelerna redan under byggets gång, för bättre placering av skorstenar och stegar, säger Cecilie.

Kanon med Dala Solspar

I samma veva skaffade Cecilie och Magnus också en elhybridbil och valde att låta Prosumenten installera även en laddare.

– Det känns jättebra att köra på el och känslan av att den är ”gratis” när jag laddat bilen med ström från våra egna solpaneler. Förutom en förhoppning om vinst på sikt, är känslan av ett visst oberoende från elmarknaden härlig. Man behöver inte bry sig lika mycket om elpriserna, eftersom vi under sommarhalvåret främst använder den egna solelen, medan vi tack vare Dalakrafts tjänst Dala Solspar drar nytta av sommarens förtjänster under de dyraste vintermånaderna.

Med Dala Solspar sparas nämligen hela förtjänsten för överskottsproduktionen under de soliga månaderna, för att sedan fördelas jämnt och dras av från fakturorna i december, januari, februari och mars.

Väl omhändertagen av Prosumenten

Cecilie beskriver en process som från start till mål fungerat fläckfritt.

– Jag har känt mig väl omhändertagen hela vägen och Prosumenten har hållit allt de lovat. Killarna som var här och monterade var proffsiga, jättetrevliga och jobbade snabbt och jag har också fått appen där man kan följa sin produktion pedagogiskt förklarad för mig. Jag har fått jättebra service från kunniga personer hela vägen och har inte behövt engagera mig.

Hon berättar att solcellstrenden spridit sig över hela det nybyggda grannskapet.

– Jag tror att så gott som varenda hus häromkring har solceller. Och det är begripligt – de tillsammans med kaminen var våra bästa investeringar!

Jag vill också skaffa solceller

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 10:00 - 14:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.