dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Föreningarna är vinnare i sommarens kunskapstävling hos Dalakraft!

Under sommaren har Dalakraft utforskat Dalarnas rika föreningsliv och låtit tävla ut 10 000kr/vecka som 6 lyckliga vinnare fått skänka till sin favoritförening. Dalarna myllrar av idrott, kultur och socialföreningar. Dessa utgör en mötesplats som vi alla på ett eller annat sätt har en relation till. Vad vore samhället utan ett fungerande förenings och kulturliv? Föreningslivet utgör kittet i ett livskraftigt Dalarna.

De föreningar som mottar extra stöd från en vän är:

  • Orsa IK
  • Malungs innebandyklubb
  • Föreningen Glasverkstaden Borlänge
  • IK Ståhl Avesta
  • Nysjö Jaktlag Linghed
  • Brudpiga Roddklubb Leksand

6 veckor laddat med föreningsliv
I serien har vi mött ett innovativt kulturliv, en enorm idrottsrörelse och värmande sociala organisationer. I intervjuer på film och text fick vi reda på betydelsen av ett levande föreningsliv och vilka samhällsutmaningar de bidrar till att lösa. Vi fick lära oss massor om vad ideella krafter betyder för samhället.

De allra flesta hämtar kraft i en förening
Visste du t.ex. att det finns 24 000 ideella ledare eller att det spelas 5 000 fotbollsmatcher i Dalarna varje år? Eller att över 15 000 sjunger i kör och att vi har 55 vävstugor och 20 hemslöjdsföreningar? Inom orienteringen träffas hela familjer och tävlar tillsammans och du kan vara nybörjare vid 65års ålder och ändå ha en given plats på tävlingsarenan?

Varför gör vi detta?
På Dalakraft älskar vi Dalarna och tycker allt som kan bidra till en levande region förtjänar uppmärksamhet och stöttning. Vi är också övertygade om att vi i Dalarna besitter en kraft, stark och egensinnig, som kan försätta berg. I denna serie vill vi belysa hur stort och kraftfullt föreningslivet är och hur dessa bidrar till ett livskraftigt samhälle där vi vill verka och bo.

Kolla på serien

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag -
Imorgon -

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.