dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Lina Englund mottar stipendiet Ung dalakraft!

Lina Englund får stipendie på 100 000kr från Dalakraft för att utveckla sin verksamhet

Lina Englund får stipendie på 100 000kr från Dalakraft för att utveckla sin verksamhet!

Unga entreprenörer är en viktig del i ett framtida livskraftigt Dalarna och dessa drivna människor behöver ges möjlighet till utveckling och lyftas fram som de förebilder de är, för en hållbar tillväxt i Dalarna. Det är anledningen att Dalakraft för femte gången delar ut stipendiet Ung dalakraft!

-Stipendiet går denna gång till Lina Englund som startat och driver Mor Linas Getgård. Lina tilldelas Ung dalakraft för sitt engagemang för en levande landsbygd och att hon driver sin verksamhet med tydliga hållbarhetsmål och då inte bara i ett biologiskt perspektiv utan även ekonomiskt och socialt. Verksamheter som Linas är en viktig pusselbit i det vi kallar ett livskraftigt Dalarna, ett samhälle där vi vill verka och bo i, nu och i framtiden, säger Mats Bengtsson, VD på Dalakraft.

Mor Linas getgård ligger i byn Born strax utanför Rättvik. Verksamheten består av getuppfödning och ett framtida mikromejeri samt försäljning av kött och skinn från getter. Verksamheten är under utveckling och består idag av 13 getter och en långsiktig plan på 100 getter. Verksamheten har redan nu kunnat skapa en kundkrets, inom bland annat restaurangbranschen, som köper de ostar som produceras från getternas mjölkproduktion. Med stipendiet kan Lina göra de investeringar som krävs för att ta steg mot ett eget mikromejeri så att verksamheten ännu bättre kan svara på marknadens efterfrågan på lokalproducerade och hållbara produkter.

Stipendiet Ung dalakraft delas ut årligen. Storleken på stipendiet varierar beroende på kvalitet och antal. Alla ansökningar bedöms av en jury. Ansökan är öppen året runt.

Läs mer och sök här

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.