dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Stina-Kari Axelsson är Årets dalakraft!

När vi stängde röstningen stod det klart att kulturentreprenören Stina-Kari Axelsson från Leksand är vinnare av utmärkelsen Årets dalakraft. Omröstningen var jämn och över 1100 personer hade engagerat sig och röstat under de senaste veckorna.

Om vinnaren Stina-Kari Axelsson
Nomineringen löd: Med passion och styrka utvecklar Stina-Kari Leksands kulturliv och möjliggör att ungdomar kan utvecklas inom en mängd uttrycksformer. Stina-Karis engagemang för kulturen i Leksands kommun går knappt att beskriva. Genom att starta upp och vidareutveckla Kulturskolan så finns numera programmen ”KMU (Kulturskolans Musikalutbildning)” och ”KDK (Kulturskolans Danskompani) – en satsning som gör att ungdomar får utbildas inom dans, teater och musikal. MEN – det bidrar också till att dessa ungdomar stärker självkänsla, får lära sig att möta varje människa med öppenhet samtidigt som de utmanar sig och sina värderingar under resans gång. Kunskap som är ovärderlig att ha med sig men inte alltid är självklar att man får med sig.

10 000 kronor delas vidare
​Stina-Kari får som vinnare  en vacker Dalakrafthäst och 10 000 kr som hon väljer att skänka vidare till Kulturföreningen Höglôtt’n i Leksand.

Nomineringen
Vi bad folket att nominera Årets dalakraft. Det kunde vara en chef, en kollega eller en eldsjäl som gjort skillnad, vågat tänka nytt och tänkt på andra och som inte minst genom sina handlingar fört Dalarna framåt och gjort det mer livskraftigt. Över 40 nomineringar kom in och en jury valde ut tre stycken som gick vidare till final där folkets röst var det som avgjorde vem som vann.

Finalister
​När omröstningen drog igång stod det klart att startfältet bestod av tre tunga finalister. Stina-Kari Axelsson – kultur-entreprenören från Leksand, Camilla Collett – entreprenören från Mora och Jinan Hussein – läraren från Borlänge. Alla tre finalister är eldsjälar som brinner för sina yrken och kämpar hårt för att sätta Dalarna på kartan som det mest livskraftiga landskapet i Sverige.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag -
Imorgon -

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.