Sveriges billigaste hockeyskola inställd igen

I samarbete med Dalakraft och Mora IK startade NHL-proffset och dalasonen Mattias Ekholm 2017 Sveriges billigaste hockeyskola. Syftet med skolan är att göra det möjligt för barn och ungdomar att få uppleva ett förstklassigt hockeyläger till ett lågt pris. På grund av pandemin är hockeyskolan inställd för andra året i rad- men siktet är inställt på sommaren 2022.

Mattias Ekholm har länge brunnit för att stötta barn och ungdomar som älskar ishockey. Genom det unika samarbetet med Dalakraft och Mora IK har en lång rad barn och ungdomar genom åren fått möjlighet att uppleva vad hockeyn kan betyda för den personliga utvecklingen och den sociala gemenskapen.

– Vi har stöttat mängder av barn- och ungdomsföreningar i Dalarna sedan 2010 och det är självklart för oss att också stötta Mattias fina initiativ. Ungdomsidrott ska vara roligt och lättillgängligt för alla. I Ekholms Hockeyskola sammanstrålar hockeyspelare från alla delar av samhället för att uppleva en förstklassig hockeyskola, säger Mats Bengtsson, vd på Dalakraft.

En inkluderande hockeyskola

Mora IK är en anrik förening med bred ungdomsverksamhet och goda förutsättningar att driva en hockeysatsning med professionella ledare, bra boende och en mix av aktiviteter och evenemang för både deltagarna och deras familjer. Ekholm, som har en bakgrund som spelare i Mora, är hockeyskolans professionella rådgivare, och medverkar alltid personligen under lägren.

– Jag vill att alla hockeyälskande barn och ungdomar ska kunna välja en hockeyskola som är inkluderande och inte gör skillnad på deras ekonomiska förutsättningar. Det nära samarbetet med Dalakraft och Mora IK gör det möjligt att hålla ner priset utan att tumma på kvaliteten i träningsupplägg och aktiviteter utanför isen. Jag längtar till nästa år, när jag åter ska få se ungdomarna snöra på sig sina skridskor, säger Mattias Ekholm, med tanke på att årets hockeyskola – liksom fjolårets – ställts in på grund av pandemin.

Sommaren 2022 räknar samtliga parter med att ett gäng hockeyungdomar åter ska få ta del av Mattias Ekholms personliga tips och råd för både utrustning och träning.

Läs mer om Ekholms Hockeyskola

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 10:00 - 14:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.