dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Ung Dalakraft hjälper dig på vägen mot din företagsdröm

Nu är det dags för dig som är ung och har en affärsidé att lystra: Till och med den 30 oktober kan du ansöka om stipendiet Ung Dalakraft och – om du blir utvald – få en slant till att förverkliga din dröm. Sedan 2017 har vi delat ut mer än en halv miljon kronor till stjärnor på uppåtgående och vi älskar att få vara med och inspirera och hjälpa unga initiativtagare på vägen mot stordåd.

Ung Dalakraft är ett penningstipendium utan fast summa. Vi delar årligen ut upp till 150 000 kronor till en eller flera stipendiater, beroende på söktryck, kvalitet på idéerna och omfattningen på respektive projekt.

Grundkriterierna för du ska kunna ansöka om Ung Dalakraft är att du är mellan 18 och 30 år gammal, bor i, eller har anknytning till, Dalarna, samt att din idé eller ditt projekt är knutet till regionen. Du kan ansöka ensam eller tillsammans med någon/några och fler personer än just ni som söker tillsammans kan vara inblandade under en begränsad fas av utvecklingen.

Väljs av jury

Urvalet sker i flera steg. En första bedömning sållar ut relevanta bidrag. En jury bestående av personer både från Dalakraft och externa partners väljer sedan ut de projekt som utmärker sig i kvalitet, realiserbarhet, behov med mera.

– Personerna bakom de utvalda bidragen kallas sen till intervjuer där man får möjlighet att presentera sig samt idén på djupet. Vårt mål är att Ung Dalakraftstipendiaten/erna ska vara utsedda och underrättade innan den siste november. Om du blir en av våra stipendiater vill vi kunna berätta om dig i våra digitala kanaler. Det får du vara beredd på, säger Andreas Thunmarker på Dalakrafts marknadsavdelning, och en av jurymedlemmarna.

Vill bidra till ett livskraftigt Dalarna

Varför gör vi då det här? För att vi tycker att det är otroligt viktigt att stötta nästa generation att sprida den gemensamma dalakraften, och på så sätt bidra till ett livskraftigt Dalarna.

– Att vilja bidra till livskraften i Dalarna finns i Dalakrafts dna, och genomsyrar allt vi gör. Människor som bor i Dalarna är en del av en gemenskap som är så mycket mer än bara att befinna sig inom samma landskapsgräns och det tycker vi är häftigt och viktigt att uppmuntra och förstärka. Att bidra till att unga entreprenörer i regionen får chansen att utvecklas känns självklart för oss ur det perspektivet, säger Rita Adolfsen, marknadschef på Dalakraft.

Ansökan är öppen till den 30 oktober, men det är inget att vänta på – ansök redan i dag och ta första steget mot att se din dröm gå i uppfyllelse.

Ansök här!

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.