Ung Dalakraft lockade rekordmånga

Ansökningstiden för vårt stipendium Ung Dalakraft har löpt ut – och vi kan konstatera att Dalarna är fyllt av unga, lovande entreprenörer. 26 ansökningar ska nu granskas och nästa steg i urvalsprocessen är intervjuer med extra intressanta sökanden.

Ung Dalakraft är ett penningstipendium utan fast summa. Årligen får en eller flera stipendiater ta del av upp till 150 000 kronor, beroende på söktryck, kvalitet på idéerna och omfattningen på respektive projekt.

– Vi har marknadsfört Ung Dalakraft på ett annat sätt i år mot tidigare, vilket har gett utdelning. Vi har fått in hela 26 ansökningar, vilket är betydligt fler än förra året. Merparten av dem är dessutom riktigt bra, säger Andreas Thunmarker på marknadsavdelningen, och fortsätter:

– Vi kommer nu att sätta oss ner och gå igenom ansökningarna och kalla de mest intressanta på intervjuer. Det är häftigt att se hur mycket driv det finns i vår region.

Klart innan årsskiftet

Stipendiet har delats ut sedan 2017 och syftar till att inspirera och hjälpa unga initiativtagare att förverkliga sina idéer, projekt och drömmar.

– På Dalakraft brinner vi för att bidra till ett livskraftigt Dalarna. Att hjälpa unga entreprenörer som befinner sig i startgroparna att komma igång känns viktigt, säger marknadschef, Rita Adolfsen.

Grundkriterierna för den som söker om stipendiet är att hen ska vara 18-30 år, bo i, eller ha anknytning till, Dalarna, samt att idén eller projektet är knutet till regionen. Man kan ansöka ensam eller tillsammans med någon/några.

Målsättningen är att årets stipendiater ska vara utsedda innan den 31 december.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 10:00 - 14:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.