dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Upplev dalakraften – i föreningslivet

I sommar utforskar Dalakraft Dalarnas rika föreningsliv. Dalarna myllrar av idrott, kultur och socialföreningar. Dessa utgör en mötesplats som vi alla på ett eller annat sätt har en relation till. Vad vore samhället utan ett fungerande förenings och kulturliv? Föreningslivet utgör kittet i ett livskraftigt Dalarna. Utan dem – mindre dalakraft.

6 veckor laddat med föreningsliv
I en serie på sociala medier och på webben möter vi ett innovativt kulturliv, en enorm idrottsrörelse och värmande sociala organisationer. Med inspirerande filmer och intervjuer i bild och text får vi reda på betydelsen av ett levande föreningsliv och vilka samhällsutmaningar de bidrar till att lösa.Vi får lära oss massor om vad ideella krafter betyder för samhället och följarna får varje vecka tävla om 10 000kr som att skänka till sin favoritförening i Dalarna.

De allra flesta hämtar kraft i en förening
Visste du t.ex. att det finns 24 000 ideella ledare eller att det spelas 5 000 fotbollsmatcher i Dalarna varje år? Eller att över 15 000 sjunger i kör och att vi har 55 vävstugor och 20 hemslöjdsföreningar? Inom orienteringen träffas hela familjer och tävlar tillsammans och du kan vara nybörjare vid 65års ålder och ändå ha en given plats på tävlingsarenan?

Upplev Dalakraften
Dalakraft har under de senaste somrarna visat upp och hyllat dalakrafter sociala medier under konceptet Upplev Dalakraften, senast med multientreprenören Maria Danielsson och forskaren Carin Nordström fick vi möta kombinatörer runt om i Dalarna.

Varför gör vi detta?
På Dalakraft älskar vi Dalarna och tycker allt som kan bidra till en levande region förtjänar uppmärksamhet och stöttning. Vi är också övertygade om att vi i Dalarna besitter en kraft, stark och egensinnig, som kan försätta berg. I denna serie vill vi belysa hur stort och kraftfullt föreningslivet är och hur dessa bidrar till ett livskraftigt samhälle där vi vill verka och bo.

 

Läs mer om Upplev dalakraften – i föreningslivet

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 10:00 - 14:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.