Hållbarhetsnytänkare lär av varandra 

Fastighetsbolaget Amasten invigde nyligen sitt första batterilager för att kunna lagra energi från solceller, det finns i ett nyproduktionsprojekt i Nyköping. Amasten är också mångåriga Dalakraftkunder, där båda parter har stort utbyte av varandra.  

Porträtt av en kvinna– Amasten ligger verkligen i framkant när det gäller hållbarhet och framtidstänk. Det är väldigt roligt få jobba med en sådan kund, säger Hillevi Blomkvist, företagssäljare på Dalakraft. 

Amasten har varit kund hos Dalakraft sedan 2015, och vi levererar el till fastighetsbolagets egen förbrukning samt till en stor del av dotterbolagen inom koncernen. 

– Dalakraft är en stark samarbetspartner för alla som är intresserade av att tänka nytt på området hållbarhet. De har varit en klippa i de innovationsprojekt vi gjort tillsammans, säger Malin Arnbom, kommunikation- och hållbarhetschef på Amasten. 

Hållbarhetspionjärer 

Som elleverantör till en hållbarhetspionjär inom fastighetsbranschen, vilket Amasten är, ser vi på Dalakraft mycket positivt på vår möjlighet att få följa och vara samarbetspartners i en rad olika utvecklingsprojekt inom området hållbar energi. 

– Amasten bygger mycket nytt och satsar stort på både solceller och laddstolpar i samband med nybyggnationer. I Nyköping såg de möjligheten att testa något nytt, och faktiskt lagra energin från de solceller som placerats på taket på ett nybyggt hyresrättshus i Nyköping, berättar Hillevi Blomkvist. 

Dalakraft köper solcellselen 

Batteriparken, som invigdes i slutet av juni i år, har en totalkapacitet för lagring på 243 kilowattimmar. Dalakraft finns med som en av flera samarbetspartners i projektet, och kommer framgent att köpa in den överblivna solcellsproducerade elen från anläggningen.  

Batteriparken är en av de första i sitt slag i landet.  

– Vi är, i likhet med Amasten, ett bolag som vill ligga i framkant när det gäller hållbarhetsutveckling. Det är oerhört lärorikt och utvecklande för oss att samarbeta med dem. På Dalakraft är vi ödmjukt tacksamma över att ha fått vara med på resan och lära inför framtiden och vi ser vi fram emot fortsättningen, säger Hillevi Blomkvist. 

Även på Amasten ser man positivt på en framtid tillsammans med Dalakraft som elleverantör och energirådgivare: 

– Batteriparken är ett bevis på hur enkelt det är att få saker på plats när flera aktörer från olika branscher hittar gemensamma knytpunkter för en bättre framtid, säger Malin Arnbom. 

Om solceller via Dalakraft

Vill du veta mer om våra solcellslösningar?

Till solceller för företag

Till solceller för privatpersoner

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 10:00 - 14:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.