dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Årets Dalakraft – en hyllning till våra eldsjälar

För andra året i rad utses Årets Dalakraft. Utmärkelsen går till en person, förening eller organisation som gör Dalarna ännu lite härligare att bo i.
– Vi har precis utsett årets finalister, men det var ingen enkel match. I år fick vi in mellan 30–40 nomineringar, säger Andreas Thunmarker, projektledare och digital kommunikatör på Dalakraft.

Juryn tar hänsyn till flera aspekter vid bedömningen. De önskar dels få med en geografisk spridning bland de nominerade och dels en blandning av näringsliv, föreningsliv och kultur.
– Vi tycker att alla dessa tre delar är viktiga eftersom de främjar olika typer av verksamheter i samhället, säger Andreas.

”Vi hjälper folk att hjälpa andra”
På Dalakrafts webb finns information om kandidaterna och möjligheten att rösta på sin favorit. Vinnaren får en check på 10 000 kronor – men inte att behålla själv.
– Nej det är inga stora prispengar som ligger i potten, utan äran. Checken på 10 000 kronor får vinnaren skänka till en valfri förening. Vi hjälper helt enkelt folk att hjälpa andra, förklarar Andreas.

Årets nominerade
Årets tre nominerade är Kristina Hedlund från företaget Bra Hus som skapat många nya arbetstillfällen i Dalarna, Jon Karlsson som jobbar för att landsbygden ska ha närhet till professionell kultur samt Per Hagdahl från Falu Stigcyklister som satt mountainbikecyklingen i Falun på kartan.
– Alla tre är riktiga vardagshjältar som på olika sätt bidrar till den lokala bygden. Så det är verkligen inget lätt val, säger Andreas.

Ung Dalakraft
Dalakraft har även tagit fram Ung Dalakraft – ett stipendium för unga entreprenörer mellan 18–30 år. Ung Dalakraft kan sökas som individ, grupp eller projekt och vinnarna tilldelas varsitt stipendium på 50 000 kronor.
– Med Ung Dalakraft vill vi uppmuntra och lyfta den unga dalakraften, säger Andreas och fortsätter:
– Och ung dalakraft finns det massor av. Jag tror det är något i vattnet i Dalarna. Det kokar av företagande och entreprenörskap – det är verkligen en Dalakraft!

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.