dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

5 snabba inför Earth Hour

Varde mörker! Earth Hour närmar sig då vi alla uppmanas att släcka lamporna under en timmes tid. Sugen på att göra mer men vet inte vad? WWF ger oss 5 snabba.

Kvällen den 25 mars, mellan klockan 20.30 och 21.30, är det dags att släcka alla lampor. Då äger nämligen världens största miljömanifestation rum, Earth Hour. Hushåll och företag världen över uppmanas att under en timme släcka all belysning för att uppmärksamma klimatfrågan. Men vilka är egentligen de största klimattjuvarna? Världsnaturfonden, WWF, har listat de fem främsta miljöbovarna och uppmanar samtidigt politiker att underlätta för oss alla att leva mer klimatsmart.

  • Bilen

Res klimatsmart! Det behöver bli lättare för Sveriges befolkning att leva transportsnålt och att resa med bra kollektivtrafik. Det behövs också resurs- och energisnåla transporter baserade på el och hållbara, förnybara bränslen.

  • Biffen

Ät mindre kött! Det behövs en strategi för att halvera Sveriges köttkonsumtion.

  • Bostaden

Bygg smart! Det behöver ställas högre krav på nybyggen, bland annat genom att göra byggnaderna till energiproducenter.

  • Börsen

Investera klokt! Det behövs klimatsmarta investeringar och grönt pensionssparande genom att låta vårt privata sparande och våra statliga pensionspengar sparas hållbart, i stället för bidra till global uppvärmning.

  • Butiken

Shoppa mindre! Det behöver bli lättare för svenska folket att minska sin materiella konsumtion och sätta tydliga klimatmål ur ett konsumtionsperspektiv.

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.