dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Ett science center – öppet dygnet runt

Nu växlar Framtidsmuséet i Dalarna upp och blir 2047 Science center – en kunskapsarena för nyfikna, dygnet runt!

Framtidsmuséet i Borlänge har alltid haft ett och samma mål – att väcka lusten och öka kunskapen om naturvetenskap och teknik bland barn och unga. Och det har de lyckats med. Besökarna strömmar dit och under de tre senaste åren har muséet blivit dubbelt så stort, både vad gäller omsättning och antalet anställda berättar vd Tobias Mårtensson.

Och nu släpper ni museititeln, berätta!

– Ja precis! Vi vill på ett tydligare sätt vara en kvalificerad kunskapsarena och på sikt bidra till kompetensförsörjning på teknikområdet. Som det ser ut i dag saknas det 50 000 ingenjörer i Sverige de kommande åren och omkring 20 000 lärare i natur- och teknikämnen. Vi, tillsammans med skola och näringsliv, spelar en viktig roll här.

Ett sätt att skola nya uppfinnare?

– Ja absolut ett sätt att skola nya uppfinnare. Bara under förra året hade vi omkring 20 000 elever på besök och 1 100 lärare i kompetensutveckling. Och som sagt, ett sätt att bidra med kompetens till vårt högteknologiska samhälle.

Som besökare, vad får jag se och uppleva?

–  Vi kommer, precis som i dag, ha ett 100-tal interaktiva experiment. Du kan till exempel testa skelettcykeln och se hur skelettet rör sig när du cyklar, spela digitalt spel som du styr det med ögonen, programmera en plockrobot att hämta upp jordklot, tävla i magnetslalom med din kompis och uppleva rymden i vårt planetarium. Du kan utforska och uppleva, på flera olika sätt.

– Dessutom arbetar vi på en helt ny pedagogisk plattform där du ska kunna interagera på plats och ta del av upplevelsen hemifrån. Det blir helt enkelt ett science center dygnet runt.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.