dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Gör jord av ditt matavfall

Med hjälp av Bokashimetoden kan du omvandla allt ditt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump till jord. Jorden kan du använda direkt i rabatten och kökslandet.

Bokashi betyder ”fermenterat organiskt material” och är en typ av kompostering som utvecklades i Japan redan under 1980-talet. Metoden bygger på en speciell kombination av mikroorganismer som syrar avfallet och omvandlar det till jord. Eftersom avfallet bryts ned istället för att förruttna behålls alla vitaminer och mineraler i jorden.

Så här går det till
Hur fungerar det då? Jo, det är enkelt. Det enda du behöver är en lufttät hink att placera under köksbänken och Bokashiströ. När du slänger dina matrester strör du på Bokashiströ och efter två veckor kan du tömma innehållet i trädgårdslandet. När det Bokashibehandlade avfallet kommer i kontakt med jordens bakterier omvandlas det till finfin jord. Bara att börja odla!

Fyra anledningar att välja Bokashikompostering

  • Odla i din egen jord
    Tänk dig känslan av att odla i din egen jord – på balkongen, i trädgårdslandet eller i sommarstugan.
  • Spara pengar och var snäll mot miljön
    Matavfallet behöver inte samlas in och transporteras bort av kommunen. Det gör att vi sparar bränsle, pengar och minskar utsläppen.
  • Inga mer kladdiga påsar

Du slipper otrevliga slaskpåsar och behöver inte heller springa fram och tillbaka till din utekompost.

  • Näringsrik jord

Bokashi binder kolet i jorden och därför finns näringsämnena kvar. Det ger frodigare växtlighet och en jord utöver det vanliga.

Här hittar du Bokashiströ

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.