dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Häng på delningstrenden och var schysst mot miljön

Häng på delningstrenden och var schysst mot miljön

Intresset för att dela grejer med varandra blir bara större. Inte så konstigt med tanke på att du sparar pengar samtidigt som du är schysst mot miljön. Sugen att haka på? Här kommer några tips!

Att dela på saker och nyttja varandras resurser är egentligen inget nytt. I alla tider har vi lånat av varandra – verktyg, bostäder och jordbruksredskap. Tack vare alla nya digitala plattformar är det idag enklare än någonsin att låna av varandra.

Delade åsikter om delningsekonomin
Det ökade intresset för att dela och låna – eller ”delningsekonomi” som det ibland kallas – har skapat debatt i både media och politik. Majoriteten ser delningsekonomin som en möjlighet till entreprenörskap och ett större utbud för användare medan vissa ser den som ett hot mot professionalism och trygghet. Men en sak är de flesta trots allt överens om – att dela på saker och i längden minska på vår konsumtion är bra för miljön.

Två hyr-tips

Hyr din nya stil
På Something Borrowed kan du hyra kläder för en fast kostnad och därmed få tillgång till nya stilar samtidigt som du spar på miljön. Du väljer hur många plagg du vill ha och hur ofta du vill få dem hemskickade. 

Webbsida: somethingborrowed.se

Hyr allt från högtryckstvätt till verktyg 
Byggställning eller drönare – på Hygglo kan du hyra det mesta. Tjänsten startade 2016 med det enkla mottot ”saker ska användas”. Du kan tjäna pengar på att hyra ut saker du inte använder eller hyra saker när du verkligen behöver dem. Att annonsera på Hygglo är gratis och de sköter försäkring, betalning och verifiering via BankID.
www.hygglo.se

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.