dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

elens_dag_transparent

Hurra – länge leve elen

Den gör vår vardag tryggare och ljusare och ger oss tid till annat. Ett fyrfaldigt leve för elektriciteten.

Varje år, den 23 januari, firas elen med en alldeles egen dag för att visa på nyttan och nöjet med elen. Och visst är den värd att fira, elektriciteten. Varför? Jo, därför att den:

Gör vardagen bättre Hur många gånger per dag använder du något som drivs av el? Rätt många, eller hur? Elen har gett oss alla en enklare, säkrare, ljusare och varmare vardag.

Ger tid till annat I början av 1900-talet tog det ungefär 54 timmar i veckan för en familj att städa, laga mat och hålla värmen. I dag klarar vi det på runt 15 timmar tack vare eldrivna hjälpmedel. Dessutom kan vi, tack vare belysningen, fixa och feja även när det är mörkt ute.

Får samhället att fungera Blir det strömlöst är det extra påtagligt att vårt samhälle bygger på system som behöver el. Affären kan plötsligt inte ta betalt och du kan inte arbeta på som vanligt. Vi behöver el för att fungera helt enkelt.

Räddar liv Tillgången till el inom sjukvården räddar många liv varje år. Tack vare elen kan vi bland annat använda hjärtstartare, laserteknik och verktyg som gör det möjligt att leda operationer på distans.

Gör arbetet säkrare Tack vare elektriciteten har arbetsmiljön, på flera sätt, blivit bättre. Som ett exempel, underlättar nuförtiden eldrivna lyftanordningar och robotar sådant som förr var tunga och hälsovådliga arbetsuppgifter.

Källa: Svensk Energi

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.