dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

”Jag är nära min dröm nu”

Med Ung dalakraft får ungdomar i länet chansen att förverkliga sina idéer. Emelie Eriksson är en av dem som sökte och som tog sig hela vägen fram.
– Jag är väldigt nära min dröm nu, säger hon.

Ung dalakraft inspirerar och hjälper ungdomar i Dalarna att våga satsa på sina idéer och stöttar på så sätt också nästa generation att vara med och utveckla regionen. Projektet drivs av Dalakraft och det är ungdomar mellan 18 och 30 år som kan söka pengarna. När 22-åriga Emelie Eriksson såg ett delat inlägg om det på Facebook blev hon nyfiken.

Emelie driver en verksamhet med arbetshästar sedan 2015. Det var när hon gick naturbrukslinjen på gymnasiet och hade praktik hos några företag som erbjöd körning med arbetshästar som hon plötsligt såg möjligheterna för egen del.
– Jag gick en kuskutbildning, fick tips om hur jag kunde dra igång min egen verksamhet och så gjorde jag det, berättar hon.

Vill utveckla verksamheten

Emelie har i dag två arbetshästar och ett föl. Hon kör turer med dem, ger kurser i körning, gästar Tomteland och har även börjat med avel. Och hon har fler planer för verksamheten, så när hon såg möjligheten att få stöttning genom Ung dalakraft var hon snabb med att ansöka. Ett klokt val, så här i efterhand. Emelie fick ett bidrag på 25 000 kronor.
– Pengarna kommer att användas till att bredda och utveckla verksamheten ännu mer och att träna upp vår unghäst, berättar hon.

Två omgångar årligen

Den som söker till Ung dalakraft tar sig till en första bedömning och de som väljs ut får råd och verktyg för att kunna exponera sitt projekt i sociala medier. Därefter väljer en jury ut, bland annat grundat på responsen i sociala medier men även möjligheten att göra verklighet av sin idé eller dröm, vinnarna. Totalt investeras upp till 200 000 kronor i goda idéer – fördelat på två gånger per år.

”Nära min dröm nu”

Många har tagit chansen att söka, intresset för Ung dalakraft är stort.
– Det kan vara svårt att få jobb på vissa ställen i länet men om man är villig att satsa är det här projektet superbra. Min dröm är att kunna arbeta heltid med det här och jag är väldigt nära min dröm nu, berättar Emelie.

Uttagningen till Ung Dalakraft pågår löpande, sista ansökningsdag för vårens omgång är i slutet av april.

Känner du någon mellan 18-30 år i Dalarna som har en bra idé eller dröm? Be dem söka via den här länken »

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.