dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Lyssna på Dalakraft

I Dalakrafts egna egna podcast följer vi inte bara utvecklingen inom energibranschens värld utan även närliggande områden som elbilar, laddning, solel, vindkraft med mera. Här finns också andra spännande kraftslag som exempelvis intervjun med Jenny Rissveds strax innan hon tog sitt välförtjänta VM-guld.

Med Dalakrafts podd får du också en blick in i framtiden. Lyssna på hur cellulosa förvandlas till ett papper som kan lagra el eller du kanske redan lyssnar på oss och fick ta del av elbilsnyheterna vid bilsalongen i Paris, långt innan ens portarna till mässan hade öppnats.

Dalakraft är med där det händer – innan det händer. Välkommen att lyssna du också!

Klicka dig vidare till alla avsnitt

#25 En spaning på elbilsmarknaden 2021

Jon Norberg möter Kristofer Rask från siten ”Allt om elbil” och pratar om vad han tror om utvecklingen på elbilsmarknaden.

#24 – Så funkar elmarknaden

Jon Norberg pratar med Dalakrafts elhandelsexpert Arne Bergvik om det rådande läget, hur elmarknaden fungerar och hur framtiden skulle kunna se ut.

#23 Läge för solceller

Solcellerna är här för att stanna. Utvecklingen går fort framåt, effekten förbättras och priserna blir lägre. Men hur går det till, vilka är fördelarna, vad ska du tänka på när du väljer storlek på anläggningen och finns det bidrag att söka? Här får du svar!   LÄS MER OM HÅLLBAR ENERGI Sol och vindkraft med Dalakraft

#22 Om vindkraften i Sverige

Vindkraften slår nya rekord, och i en framtid som kräver allt mer el blir vinden en allt viktigare energikälla. I denna podd möter Jon Norberg, Dalavinds VD Niklas Lundahl och microprocenten Rikard Lorentz.

#21 Elbilsladdning i hemmet, vi reder ut!

Elbilarna är här för att stanna och då behöver man ha koll på hur laddning funkar hemma. Jon Norberg träffar Oskar Lundgren, elbilsentusiast och Joakim Wiberg, rådgivare på Dalakraft som reder ut vad som gäller och behövs för att vara på den säkra sidan LÄS MER OM LADDNING OCH ELBILAR Beställ din egen laddbox

#20 Eldrivna flygplan – verklighet inom kort?

Nytt avsnitt av vår egen podd: Uppdrag Spänning med Jon Norberg! Klimatutmaningen är ständigt närvarande i alla branscher och framförallt i flygbranschen. Jon har träffat Mauritz Anderson, forskare på Uppsala universitet och koordinator för svenska projektet Elise som utvecklar flygplan som drivs av el.  

#19 Unga Dalakrafter bygger vår framtid

Vi möter Unga dalakrafter och får hör vad hur ett stipendie kan bidra till ett livskraftigt Dalarna.

#18 Åtta starka skäl att skaffa solceller

Vi har träffat Johan Lindahl som jobbar för branschorganisationen Svensk Solenergi för att få veta mer varför det är så bra att investera i solenergi.

#17 Stirlingmotorn på intåg igen

Inresol i Gävle har bygger små stirlingmotorer som de hoppas ska revolutionera energianvändningen globalt.

#16 Uniti – en svensk bilinnovatör

På mindre än tre år har Uniti gått från ett projekt på Lunds Tekniska Högskola till att ha 50 anställda och över 1000 förbeställningar på deras bil.

#15 Mikrobränsleceller kan förändra allt

Genom att enbart använda vatten och salt har företaget MyFC lyckats utveckla bränsleceller som utvinner vätgasen och förvandlar den till elektricitet med vattenånga som enda restprodukt.

#14 Framtidens batterier utvecklas i Sverige

Omställningen från fossila till förnyelsebara energikällor världen över ställer krav på ett effektivt sätt att lagra energin, för att kunna använda den när den behövs som mest.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.