dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Medvetna Malin eller Låt-gå Lasse – vem är du?

Hållbarhet är viktigt, det tycker de allra flesta. Men inte på bekostnad av vår bekvämlighet. Källsortering, det ställer vi upp på. Men sluta flyga? Nja, en och annan semesterresa vill vi nog kunna unna oss. Det är en vanlig inställning.

Tillsammans med Kairos Future har vi undersökt vilka trender och värderingar som styr energikonsumenternas val. Få har starka åsikter om själva produkten, här förlitar de sig på leverantören, men inställningen till miljö, ekonomi, enkelhet och kontroll går isär.

Undersökningen mynnade ut i fyra olika personlighetstyper – Status Svenne, Medvetna Malin, Jordnära Jenny och Låt-gå Lasse. Vilken typ är du?

Status Svenne

Den största kundgruppen, 40 procent, värderar materiell trygghet högt och tycker det är viktigt med kontroll på både ekonomi och energi. Status Svenne är intresserad av energifrågor kopplade till boendet, men drivs mer av pengar än miljö. Det är ofta en lite äldre man, med bil och villa.

Medvetna Malin

För Medvetna Malin är kontroll viktigare än enkelhet. Ofta är hon en ung tjej som känner oro för planetens framtid. Hon är ideologiskt driven, miljöengagemanget är en del av identiteten. Kundgruppen är liten, 16 procent, men tros få allt större betydelse i framtiden.

Jordnära Jenny

Miljö prioriteras framför pengar för Jordnära Jenny, som är i 30-plus-åldern. Hon har ofta småbarn och är mitt i karriären. Det är viktigt med enkla lösningar i den hektiska vardagen – energifrågor känns svåra och dyra. Den här gruppen står idag för 21 procent.

Låt-gå Lasse

23 procent av kunderna prioriterar energi- och miljöfrågor lågt. De vill slippa engagera sig och ser helst att någon annan tar hand om komplicerade frågor. Låga utgifter är viktigt för att få pengar över till egna intressen, eller för att få det att ”gå runt”. Låt-gå Lasse bor ofta i en hyreslägenhet i en större stad.

Det är möjligt att vara lite av varje

Vi vet att våra kunder känner igen sig i någon av de fyra typerna ovan. Vissa prioriterar miljön högre än andra medan några tycker det är alldeles för abstrakt och invecklat att bilda sig en uppfattning. På Dalakraft har vi gjort det enkelt för kunden och behandlar alla på samma villkor. 
– Även den mest inbitne Låt-gå Lasse gör klokt i att vara kund hos oss. Alla får 100% Grön el från förnybara källor och det faktum att Dalakraft driver på den hållbara utvecklingen i länet gör att alla våra kunder är med och påverkar i rätt riktning, säger Rita Adolfsen, marknads- och försäljningschef. 

För de som önskar att de kunde göra mer för miljön så kan kanske solceller på taket vara ett alternativ. Testa att Räkna med sol på ditt tak eller fastighet enkelt och smidigt. Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att bli din egen elproducent än nu!
Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.