dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Satsa på solceller? Frågor och svar!

Intresset för solceller är rekordstort, antalet nätanslutna solcellsanläggningar ökade med 67 procent förra året enligt Energimyndigheten. Men vad krävs av ditt hus? Vad kostar det och vad ger det? Varsågod – en snabbguide!

Duger mitt tak?
Svenska hus är byggda för att klara mycket snö och starka vindar så takets hållfasthet är sällan ett problem. Är du ändå osäker? Kontakta oss, vi hjälper dig. Kanske är det dags att lägga om taket, då kan det vara smart att göra det i samband med att du skaffar solceller. Det finns även solceller som ersätter annat takmaterial.

Hur mycket el kan anläggningen producera?
Många villatak är tillräckligt stora för att du under delar av året ska kunna producera el som täcker en stor del av din förbrukning. Exakt hur mycket el som produceras beror på flera saker t.ex solinstrålningen, storleken på taket, lutningen på taket, väderstreck, skuggning och verkningsgrad.

 

Kräver solceller underhåll?
Solcellsanläggningen sköter sig själv till stor del, men några saker är bra att hålla koll på. Här är några exempel på saker du kan göra under våren när snön har smält (översiktlig kontroll från marken räcker oftast)

  • En tumregel är: Skotta ej av snön från taket. Om du är orolig att taket ska hålla då kan du vara orolig att panelerna inte håller. Annars ska du undvika att skotta av taket.
  • Kontrollera att det inte finns några synliga skador på panelerna.
  • Kontrollera att kablar inte ligger mot vassa kanter. Var uppmärksam på skav och sprickor i kablarna.

Källa: Energimyndigheten

Dalakraft älskar solceller
Vi har egna experter som kan hjälpa dig vidare och skräddarsyr lösningar för just din fastighet och behov. Som ett första steg kan du via vår Solcellskalylator få en uppskattning för just din fastighet. Du anger enkelt din adress och får uppskattningen direkt. Du kan också höra av dig direkt till oss på sol@dalakraft.se om du har funderingar.

Läs mer om solel

 

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 10:00 - 14:00
Imorgon 10:00 - 14:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.