dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Årets dalakraft

När vi stängde röstningen stod det klart att kulturentreprenören Stina-Kari Axelsson från Leksand är vinnare av utmärkelsen Årets dalakraft. Omröstningen var jämn och över 1100 personer hade engagerat sig och röstat under de senaste veckorna.

Vi åkte och träffade Stina-Kari och överlämnade den vackra dalakrafthästen, fick höra om hur det känns att bli framröstad till Årets dalakraft, vad som driver henne samt var hon tänker skänka vinstpengarna och varför.

Om vinnaren Stina-Kari Axelsson ​

Nomineringen löd: Med passion och styrka utvecklar Stina-Kari Leksands kulturliv och möjliggör att ungdomar kan utvecklas inom en mängd uttrycksformer. Stina-Karis engagemang för kulturen i Leksands kommun går knappt att beskriva. Genom att starta upp och vidareutveckla Kulturskolan så finns numera programmen ”KMU (Kulturskolans Musikalutbildning)” och ”KDK (Kulturskolans Danskompani) – en satsning som gör att ungdomar får utbildas inom dans, teater och musikal. MEN – det bidrar också till att dessa ungdomar stärker självkänsla, får lära sig att möta varje människa med öppenhet samtidigt som de utmanar sig och sina värderingar under resans gång. Kunskap som är ovärderlig att ha med sig men inte alltid är självklar att man får med sig.

10 000 kronor delas vidare

​Stina-Kari får som vinnare en vacker Dalakrafthäst och 10 000 kronor som hon väljer att skänka vidare till Kulturföreningen Höglôtt’n i Leksand.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.