VI UPPLEVER

KRAFTEN I FÖRENINGSLIVET

Vi utforskar dalakraften, den där speciella kraften och drivet som bara finns här i Dalarna. Här tittar vi närmare på en del av den kraften – Dalarnas vitala föreningsliv! Föreningarna utgör själva kittet i ett starkt och levande Dalarna. Där skapas gemenskap, glädje, inkludering och livskvalitet. Häng med oss när vi kollar in allt från kör- och fotbollsrörelsen till blomstrande hantverksgemenskap.

SÖK VÅR SPONSRING

 

FOTBOLLSRÖRELSEN

Fotboll är världens största idrott, och en stor del av mångas liv. Oavsett om man är med i ett lag eller pelar lite med kompisarna på helgerna. Nu tar vi pulsen på fotbollen och vi har träffat Peter Berglund, distrikschef för idrott i Dalarna, som berättar om fotbollsföreningarnas betydelse i samhället.

LÄS EN INTERVJU MED PETER OM FOTBOLLSRÖRELSEN HÄR >>

ORIENTERINGSRÖRELSEN

Den sociala sporten orientering är verkligen en sport för alla, oavsett ålder, förmåga eller ekonomisk situation. Vi har träffat Peter Berglund, distrikschef för idrott i Dalarna, som berättar om orienteringens förmåga att skapa gemenskap.

LÄS EN INTERVJU MED PETER OM ORIENTERINGSRÖRELSEN HÄR >>

FRITIDSRÖRELSEN

I fritidsrörelsen hittar man äventyr, inomhus som utomhus, stora som små och unga som gamla. Vi har pratat med Cilla Rohdin, ordförande i Dalarnas Bildningsförbund, som berättar vad fritidsrörelsen gör för oss.

LÄS EN INTERVJU MED CILLA OM FRITIDSRÖRELSEN HÄR >>

KÖRRÖRELSEN

Uppskattningsvis är 15 000 personer i Dalarna engagerade i olika körer. Vad är det som får folk att sjunga i körer och vad gör det för oss? Det tar vi reda på när vi träffar Hanna Meens-Eriksson för att diskutera körernas roll i samhället.

LÄS EN INTERVJU MED HANNA OM KÖRRÖRELSEN HÄR >>

 

DEN SOCIALA RÖRELSEN

Mötesplatser, jämställdhet och demokrati är några saker de sociala föreningarna ger människor. Vi har träffat Cilla Rohdin, ordförande i Dalarnas Bildningsförbund, som berättar vad de sociala föreningarna gör för samhällsnytta. 

LÄS EN INTERVJU MED CILLA OM DEN SOCIALA RÖRELSEN HÄR >>

 

HANTVERKSRÖRELSEN

I hantverksrörelsen varvas verkligen tradition och nya tekniker. Här finns mötesplatser för skapande som besitter riktig dalakraft. Vi har träffat Hanna Meens-Eriksson som pratar om hantverksrörelsen i Dalarna.

LÄS EN INTERVJU MED KATTIS KARLSSON HOFVANDER OM HANTVERKSRÖRELSEN HÄR >>

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.