dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

 

VI UPPLEVER

KRAFTEN I FÖRENINGSLIVET

Vi utforskar dalakraften, den där speciella kraften och drivet som bara finns här i Dalarna. Här tittar vi på en del av den kraften – Dalarnas livskraftiga föreningsliv! Föreningarna utgör själva kittet i ett livskraftigt Dalarna. Här skapas gemenskap, glädje och livskvalitet, häng med när vi kollar in allt från kör och fotbollsrörelsen till blomstrande hantverksgemenskap.

SÖK VÅR SPONSRING


FOTBOLLSRÖRELSEN

Fotboll är världens största idrott, och en stor del av mångas liv. Oavsett om man hejar på ett lag i england eller utövar spelar lite med kompisarna på helgerna. Nu tar vi pulsen på fotbollen och vi har träffat Peter Berglund, distrikschef för idrott i Dalarna, som berättar om fotbollsföreningarnas betydelse i samhället.

LÄS EN INTERVJU MED PETER OM FOTBOLLSRÖRELSEN HÄR >>


ORIENTERINGSRÖRELSEN

Den sociala sporten orientering är verkligen en sport för alla, oavsett ålder, förmåga eller ekonomisk situation. Vi har träffat Peter Berglund, distrikschef för idrott i Dalarna, som berättar om orienteringens förmåga att skapa gemenskap.

LÄS EN INTERVJU MED PETER OM ORIENTERINGSRÖRELSEN HÄR >>


FRITIDSRÖRELSEN

I fritidsrörelsen hittar man äventyr, inomhus som utomhus, stora som små och unga som gamla. Vi har pratat med Cilla Rohdin, ordförande i Dalarnas Bildningsförbund, som berättar vad fritidsrörelsen gör för oss.

LÄS EN INTERVJU MED CILLA OM FRITIDSRÖRELSEN HÄR >>


KÖRRÖRELSEN

Uppskattningsvis är 15 000 personer i Dalarna engagerade i olika körer. Vad är det som får folk att sjunga i körer och vad gör det för oss? Det tar vi reda på när vi träffar Hanna Meens-Eriksson för att diskutera körernas roll i samhället.

LÄS EN INTERVJU MED HANNA OM KÖRRÖRELSEN HÄR >>

 

DEN SOCIALA RÖRELSEN

Mötesplatser, jämnställdhet och demokrati är några saker de sociala föreningarna ger människor. Vi har träffat Cilla Rohdin, ordförande i Dalarnas Bildningsförbund, som berättar vad de sociala föreningarna gör för samhällsnytta. 

LÄS EN INTERVJU MED CILLA OM DEN SOCIALA RÖRELSEN HÄR >>

 

HANTVERKSRÖRELSEN

I hantverksrörelsen varvas verkligen tradition och nya tekniker. Här finns mötesplatser för skapande som besitter riktig dalakraft. Vi har träffat Hanna Meens-Eriksson som pratar om hantverksrörelsen i Dalarna.

LÄS EN INTERVJU MED KATTIS KARLSSON HOFVANDER OM HANTVERKSRÖRELSEN HÄR >>

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.