dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Julkalendern om kombinatörer

Följ med dalakraften på resan i årets julkalender. I 24 st minutlånga avsnitt får vi veta mer om vilka utmaningar kombinatörer har i sitt företagande och entreprenörskap. Med oss som programledare har vi Universitetslektor och forskare på kombinatörer Carin Nordström från Högskolan Dalarna.

I Dalarna finns över 40 000 företag och hälften av dem drivs på sidan av en vanlig anställning. Personerna bakom alla dessa företag, kombinatörerna är en viktig del i ett livskraftigt Dalarna. Utmaningarna är många och prioriteringarna ofta svåra. I sommarens filmserie ”Upplev den okända dalakraften -Kombinatören!” kunde vi följa de drivna och engagerade kombinatörerna Annette Backman, Jonte Bjesse Hagström, Stephan Erixon Knagg samt Kristin Henriksson och Sandra Söderman och fick då inblick i hur deras vardag såg ut. I julkalendern möter vi några av dem igen, samt flera nya kombinatörer som fått ställa sina frågor till Carin och fått dem besvarade. Kombinatörerna bidrar till en bygd som utvecklas, växer och skapar arbetstillfällen. Det är ingen liten bedrift att hålla både ett företag och en anställning i luften. Bara det gör att kombinatören förtjänar att hyllas. Men kombinatörskapet är också viktigt för hela samhället. Ofta är det avgörande för att folk ska kunna bo kvar i mindre samhällen. Ibland växer sig ett företag stort och kan ge flera andra sysselsättning. Andra gånger bidrar företaget till att sätta en liten ort på kartan, eller gör att familjen kan bo kvar. Allt beröm till kombinatören, helt enkelt.

Varför gör vi detta? 

På Dalakraft älskar vi Dalarna och tycker allt som kan bidra till en levande region förtjänar uppmärksamhet och stöttning. Vi är också övertygade om att vi i Dalarna besitter en kraft, stark och egensinnig, som kan försätta berg. Med filmserierna om kombinatörerna vill vi lyfta fram okända dalakrafter i ljuset.

Kort info om kombinatörer:

  • Hälften av alla företagare i Sverige är kombinatörer och många av dem tror de är ensamma om att kombinera
  • Man startar företag när man redan har en anställning
  • 65 procent vill kunna satsa fullt ut på sitt företag
  • Man startar företaget i medelåldern för att det är då barnen är tillräckligt stora/de har flyttat hemifrån
  • Man startar inte företag för att tjäna pengar utan man startar företag för att man brinner för det man gör
  • Många kombinatörer ser sig inte själva som företagare, det dom gör är inte av så stor vikt tycker de
Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.