Upplev dalakraften
sommarspecial

Kraften finns i Dalarna, i kulturen, idrotten, det sociala engagemanget och i alla människor som bor och verkar här.

Varje sommar vill vi visa olika sidor av dalakraften och hur den tar sig form på alla möjliga olika sätt. Vi har tidigare farit runt i Dalarna i jakt på den mytomspunna dalakraften, funnit kraften i musiken tillsammans med Dalapop, upplevt gemenskapen i Dalarnas föreningsliv och sett hur kombinatörer bidrar till ett livskraftigt Dalarna. Vart bär det av nästa sommar?


2020 Upplev dalakraften – i föreningslivet

Föreningarna är kittet i samhället, här träffar vi på ett innovativt kulturliv, en enorm idrottsrörelse och värmande sociala organisationer som alla bidrar till ett livskraftigt Dalarna – för alla! Sommaren 2020 tittade på vi föreningslivet i Dalarna och vad det betyder för människor och samhället. Se våra filmer för att veta mer om föreningslivet och läs intervjuer med representanter för idrotten, kulturen, hantverksrörelsen och den sociala rörelsen. Flera tävlingar under sommaren gav 60 000 kr till olika föreningar runt om i Dalarna.

Se alla avsnitt på Youtube


2019 Upplev dalakraften
– med Kombinatörerna

I Dalarna finns det ca 40 000 företag. Hälften av dem drivs av en kombinatör, alltså personer som har en anställning och driver ett företag vid sidan av. Vi möter spännande människor som bär en kraft som kan försätta berg och är viktiga för ett livskraftigt Dalarna!

Under sommaren 2019 träffade kombinatören Maria Danielsson andra kombinatörer. Personer som har vad vi kallar det den okända dalakraften. Tillsammans med forskaren Carin Nordström från Högskolan Dalarna ger vi tips om hur man förbättrar sitt företagande.

Se alla avsnitt på Youtube


2018 Upplev dalakraften
– med Dalapop

Dalarna är ett landskap med många ben att stå på. Här finns allt från tung industri till världskända artister. Kanske är det just från kreativiteten som dalakraften härstammar? Sommaren 2018 fortsatte Dalakraft sin jakt efter dalakraften – denna gång tillsammans med våra vänner på Dalapop!

Åtta avsnitt av härlig musik och åtta artister från Dalarna. Vi får träffa människorna bakom musiken och lyssna på allt från punkrock med Mimikry till att vi följer med Stiko Per på hans vandringsturné genom Sverige.

Se alla avsnitt på Youtube


2017 Upplev dalakraften
– med Hannah

Sommaren 2017 gav vi oss ut tillsammans med Hannah Risander på jakten efter dalakraften. Det förde oss till platser och möten som vi bara kunde drömma om.

En häpnadsväckande roadtrip genom Dalarna där Hannah gör allt från att besöka och uppleva Naturum naturreservat, tillverka sin egen Morakniv och buggar med Tony Irving på Dansbandsveckan. En härlig resa som visar mycket av den kraft som finns runt om i vårt älskade Dalarna.

Se alla avsnitt på Youtube

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 10:00 - 14:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.