Ansök om sponsring

Föreningssponsringen är en viktig del i vårt lokala engagemang. Den är till för barn- och ungdomsverksamheter inom idrott, kultur eller socialt engagemang.

Riktlinjer

Sponsringen riktar sig till registrerade föreningar med allmännyttig och ideell inriktning i Dalarna. Den ska fördelas till barn- och ungdomsverksamheter inom idrott och/eller kultur alternativt social engagemang. Samma förening kan få sponsring flera gånger, men det måste gå minst tre år mellan tillfällena. Dalakraft sponsrar inte direkt till eller via enskilda personer, inte heller till föreningar drivna i bolagsform. 

Mottagarna intygar att deras verksamheter inte har några kopplingar till budskap som kan uppfattas som kontroversiella, riskbetonade, politiska eller religiösa. Inte heller omoraliska, oetiska eller på annat sätt integritetskränkande.

Sponsringspaketen

  • Beskrivning och motprestation: Sponsringspaketen är standardiserade avtal med belopp om 4 000, 7 000 och 10 000 kronor. Enda kraven på motprestationer är att Dalakraft ska ha rätt att använda mottagarens namn för att offentliggöra beslutet, samt att mottagaren ska berätta om sponsringen för sina medlemmar och andra genom anslag, på webbplats och i sociala medier, om det finns. Dalakraft ska även ha rätt att exponera sig med egna banderoller eller dylikt hos mottagaren vid tillfälle.
  • Uttagning och urvalskriterier för sponsringspaketen: Två gånger per år väljs sponsringsmottagare utifrån inkomna ansökningar. En jury bestående av två anställda på Dalakraft, samt en representant från Dalakrafts reklambyrå, utser vinnarna.

Vad juryn utgår ifrån:

  • Hur många som får nytta av pengarna
  • Att verksamheten finns i Dalarna
  • Att ansökan följer våra riktlinjer för sponsring (se ovan)

Vilka som får föreningssponsring berättar vi omkring 1 maj respektive 1 november varje år.

 
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 10:00 - 14:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.