Stipendiet Ung Dalakraft

På Dalakraft älskar vi att bidra till att unga entreprenörer i regionen får chansen att utvecklas. Därför har vi sedan 2017 delat ut mer än en halv miljon kronor till stjärnor på uppåtgående genom stipendiet Ung Dalakraft. Med stipendiet vill vi inspirera och hjälpa unga initiativtagare att förverkliga sina idéer, projekt och drömmar.

ANSÖK SENAST 31 OKTOBER

Människor som bor i Dalarna är en del av en gemenskap som är så mycket mer än bara att befinna sig inom samma landskapsgräns. Det spelar ingen roll om du är uppvuxen eller är hitflyttad, här finns en samhörighet som bygger på ömsesidig respekt och uppmuntran. Vi vill stötta nästa generation att sprida den gemensamma dalakraften, och på så sätt bidra till ett livskraftigt Dalarna.

Om Ung Dalakraft

Ung Dalakraft är ett penningstipendium utan fast summa. Vi delar årligen ut upp till 150 000 kronor till en eller flera stipendiater, beroende på söktryck, kvalitet på idéerna och omfattningen på respektive projekt. Bär du på en grym affärsidé som du skulle vilja få ekonomisk hjälp att kunna förverkliga? Uppfyller du kriterierna nedan? Ansök om Ung Dalakraft nu.

Ansöka om Ung Dalakraft

Grundkriteriet för du ska kunna ansöka om Ung Dalakraft är att du är mellan 18 och 30 år gammal, bor i, eller har anknytning till, Dalarna, samt att din idé eller ditt projekt är knutet till regionen. I övrigt gäller:

  • Du kan ansöka ensam eller tillsammans med någon/några.
  • Fler personer än just ni som söker tillsammans kan vara inblandade under en begränsad fas av utvecklingen.
  • Ansökan är öppen året runt, men sista ansökningsdag för 2021 är den 31 oktober.
  • Du/ni gör ansökan om stipendiet direkt via formuläret längre ner på sidan.

Urval i flera steg

Urvalet sker i flera steg. En första bedömning sållar ut relevanta bidrag. En jury – bestående av såväl Dalakraftrepresentanter som externa partners – väljer sedan ut de projekt som utmärker sig gällande kvalitet på projektplan, realiserbarhet, behov med mera. 

Utvalda bidrag kallas sen till intervjuer där du/ni får möjlighet att presentera dig/er samt idén på djupet. Målsättningen är att Ung Dalakraftstipendiaten/erna ska vara utsedda och underrättade innan 31 december. Om du blir en av våra stipendiater ska du vara beredd att medverka i våra digitala kanaler. Lina Englund, Mor Linas getgård

Mor Linas Getgård – vår senaste stipendiat

Den senaste Ung Dalakraft-stipendiaten heter Lina Englund och driver Mor Linas Getgård. Lina utsågs till Ung Dalakraft-stipendiat för sitt engagemang för en levande landsbygd och för sina tydliga hållbarhetsmål – både biologiska, ekonomiska och sociala. Läs mer om motiveringen här. På Youtube kan du se filmer om Lina och våra övriga stipendiater

Ansök om stipendiet

  • Accepterade filtyper: pdf, pptx, ppt, doc, docx, zip, jpg, png.
  • Accepterade filtyper: jpg, gif, png.
    Bilden kan användas för att presentera er i våra kanaler.
Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.