dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Stipendiet Ung dalakraft

På Dalakraft älskar vi att bidra till att unga entreprenörer får chansen att utvecklas. Ung dalakraft är ett stipendium som är till för att inspirera och hjälpa Dalarnas unga att förverkliga sina idéer, projekt och drömmar. Det är ett av sätten vi verkar för ett livskraftigt Dalarna!

Ansökningsperioden är öppen

Du kan ansöka om stipendiet fram till 30 september 2021 för nästa omgång av Ung dalakraft. 

Stipendiet gick till Mor Linas Getgård

Den senaste utdelningen gick till Lina Englund som startat och driver Mor Linas Getgård. Lina tilldelas Ung dalakraft för sitt engagemang för en levande landsbygd och att hon driver sin verksamhet med tydliga hållbarhetsmål och då inte bara i ett biologiskt perspektiv utan även ekonomiskt och socialt. Läs mer om motiveringen här.

Se avsnitten om Lina och hennes verksamhet nedan.

Människor som bor i Dalarna är en del av en gemenskap som är så mycket mer än bara det att befinna sig inom samma landskapsgräns. Det spelar ingen roll om du är uppvuxen eller är hitflyttad, här finns en gemenskap av både kultur och livsstilar som bygger på ömsesidig respekt och uppmuntran. Att unna varandra framgång är något vi vill lyfta fram. Därför vill vi visa och stötta nästa generation till att sprida vår gemensamma dalakraft. Stipendiet Ung dalakraft delas ut årligen och storleken på stipendiet varierar beroende på kvalitet och antal. Alla ansökningar bedöms av en jury.

Att ansöka om Ung dalakraft

 • Sökande ska vara i åldern 18–30 år.
 • Personer som har en idé eller ett gemensamt projekt söker tillsammans.
 • Fler personer kan vara inblandade under en begränsad fas av utvecklingen.
 • Ansökan är öppen året runt, men sista ansökningsdag för denna omgång
  är 30 september 2021.
 • Ansök om stipendiet längre ner på sidan.

Träffa våra tidigare stipendiater här >>

Urval sker i flera steg

De som söker bidrag ur Ung dalakraft ska ta sig igenom flera steg. En första bedömning sållar ut de bidrag som är relevanta och lever upp till kraven. Dessa får sedan råd och verktyg att exponera sitt projekt i sociala medier för att på så vis skaffa support genom gillanden och kommentarer. En jury väljer sedan ut de projekt som utmärker sig, både genom aktivitet och respons i sociala medier och utifrån faktorer som behov, projektplan, realiserbarhet etc. De utvalda bidragen får träffa juryn och djupare presentera sin idé innan beslut fattas vilka som får stöttning denna omgång av Ung dalakraft.

Ansök om stipendiet

 • Accepterade filtyper: pdf, pptx, ppt, doc, docx, zip, jpg, png.
 • Accepterade filtyper: jpg, gif, png.
  Bilden kan användas för att presentera er i våra kanaler.
Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 10:00 - 14:00
Imorgon -

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.