WPS – Wi-Fi Protected Setup

Anslut enkelt och säkert till din router, slipp långa och krångliga lösenord och få en säker uppkoppling till din router med en knapptryckning.

För att det ska fungera måste enheten du vill ansluta ha WPS-stöd, har du Windows 7 eller senare finns detta stöd inbyggt. Tyvärr saknar iPhone stöd för WPS men du som har Android kan enkelt ansluta din telefon med WPS. När anslutningen väl är upprättad så sparas anslutningen och enheten ansluter automatiskt till nätverket när det är tillgängligt.

Anslut din Windows-dator med WPS

För att ansluta till ett trådlöst nätverk klickar du på nätverksikonen ( eller ) i aktivitetsfältet. Välj nätverket du vill ansluta till genom att klicka på det och välj Anslut. windows-wps När du blir ombedd att ange nätverkssäkerhetsnyckeln ser du en uppmaning om att du även kan ansluta genom att trycka på knappen på routern, håll in WPS-knappen i 10 sekunder för att aktivera WPS-funktionen. När datorn och routern har upptäckt varandra görs alla inställningar för nätverket automatiskt. När du gjort detta är datorn ansluten till ditt nätverk och kommer automatiskt att ansluta till det när nätverket är tillgängligt.

Anslut din Android-enhet med WPS

Android har stöd för WPS, beroende på vilken version av Android du har så ser tillvägagångssättet lite olika ut. Börja med att öppna nätverksinställningarna och öppna menyn genom att klicka på de tre punkterna i övre delen av skärmen. På nyare versioner finns WPS Push som ett val direkt i menyn, i äldre versioner går du via Avancerat och väljer WPS-tryckknapp.

Du ser då en uppmaning på skärmen att trycka på WPS-knappen på routern, håll in knappen i 10 sekunder för att aktivera WPS-funktionen.

När enheten och routern har upptäckt varandra görs alla inställningar för nätverket automatiskt. När du gjort detta är enheten ansluten till ditt nätverk och kommer automatiskt att ansluta till det när nätverket är tillgängligt.

Anslut mediaspelare, skrivare, mm med egen WPS-knapp

En del nätverksenheter till exempel mediaspelare, skrivare eller kameror har en egen WPS-knapp. Då räcker det med att trycka en gång på enhetens WPS-knapp och sedan på routerns WPS-knapp där du håller in knappen i 10 sekunder. Båda enheterna söker då upp varandra och sen görs alla inställningar för nätverket automatiskt. När du gjort detta är enheten ansluten till ditt nätverk och kommer automatiskt att ansluta till det när nätverket är tillgängligt.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 10:00 - 14:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.