dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Vindandelsägande – smart för både klimat och plånbok

Visste du att vi kan hjälpa dig att bli andelsägare i ett vindkraftverk och därmed få köpa el till självkostnadspris – för närvarande 47,5 öre/kWh inklusive moms? Förutom att du får ett lågt och stabilt pris över tid, bidrar du som andelsägare aktivt till en hållbar framtid. Dessutom vet du med säkerhet var och hur din el är producerad – och att det sker på ett klimatsmart sätt.

För en summa från 550 kronor och uppåt per andel kan du bli andelsägare i Dala Vindkraft Ekonomisk förening (DVEF).

Vindelen räknas av på din ordinarie elhandelsfaktura, tillsammans med den el som du köper av Dalakraft. När du köper en eller flera andelar i ett vindkraftverk gör du en insats för klimatet, då vindkraften är en förnybar energikälla som bland annat bidrar till utfasning av importerad kolkraft från utlandet. Du gör en investering som ligger i tiden, genom att bli aktiv på den växande marknaden kring förnybar energi.

Bra tillfälle att investera i vind

Förutom att göra något bra för klimatet, innebär andelsägande i ett vindkraftverk även goda nyheter för privatekonomin kring din energi.

– Att äga vindandelar blir som en sorts försäkring mot en oförutsägbar elmarknad, eftersom du betalar ett självkostnadspris för elen, och priset sätts för längre perioder. Som vi vet är elpriset just nu väldigt varierande, och det har stigit rejält sedan förra året, så just nu är det ett bättre tillfälle än någonsin att investera i vindkraft, säger Anki Gustafsson, affärsutvecklare på Dalakraft.

Vet vad du får

Dala Vindkraft Ekonomisk förening har alla sina vindkraftverk i Dalarna, så du kan med säkerhet veta att vindelen du köper är lokalt producerad. Med 2 700 medlemmar och 21 000 sålda vindandelar är föreningen Sveriges näst största vindkraftkooperativ.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.