dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Dalapopkonsert startskottet för Dalhalla 2021 

Med nya tider i sikte väntar en helt ny aktivitetsnivå för samverkan mellan Dalakraft och Dalapop. Först ut är en konsert på Dalhalla med Dalarnas finest. Som Dalakraftkund får du gå med rabatt. 

Relationen mellan Dalakraft och musikresurscentret Dalapop, som jobbar för att stärka och utveckla populärmusiken i Dalarna, har en historia sedan 2018.

– Det startade med en gemensam sommarkampanj 2018. Sedan 2019 går Dalakraft också in med reda pengar för att stärka upp vår verksamhet. Vi finansieras till 99 procent med offentliga medel, och Dalakraft är i dag vår enda privata finansiär. Det är vi oändligt tacksamma för, säger Pelle Andersson, verksamhetsledare på Dalapop.

Han berättar att samarbetet med Dalakraft spelar en stor roll för verksamheten.

– Förutom det rent ekonomiska så är det också ett viktigt symbolvärde. Vi jobbar båda för ett livskraftigt Dalarna, och Dalakraft förstår verkligen att allt hänger ihop. Ska vi exempelvis få människor att vilja flytta hit och leva här så är musiken en viktig pusselbit.

Många streamar dalapop 

Det senaste året har, för Dalapop som för många andra verksamheter, varit utmanande.

– Ledordet är nog svårplanerat, säger Pelle och skrattar.

– Som tur är jobbar vi inte bara med livemusik, utan också med inspelad musik. Vår inspelningsverksamhet har verkligen exploderat under den här tiden, liksom streamingen av våra produkter. Mellan 2017 och 2020 hade vi 5 miljoner streams, sedan februari 2020 är vi uppe i 25 miljoner. Det är helt ofattbara siffror.

Och även då Pelle och hans kollega Daniel Olsson definitivt haft att göra under pandemitiden, längtar de nu, tillsammans med sina artister, ut på livescenerna igen. Tack vare ett förbättrat pandemiläge och därmed lättade restriktioner, är det nu möjligt.

– Vi fick ett erbjudande från Dalhalla om att öppna upp deras scen, ett erbjudande vi blev överlyckliga för. Det handlar om 500 personer i sittande publik, så därför fick vi välja artister med omsorg- det ska passa den typen av arrangemang. Nu blir det en konsert med Stiko Per Larsson, Vilma Flood och Broder Henrik Rapp– tre artister vi jobbat nära i många år och tycker väldigt mycket om. Det är tre av Dalarnas bästa och mest aktuella artister just nu, säger Pelle Andersson.

Lyckat samarbete med Dalakraft 

I samarbete med Dalapop erbjuder vi på Dalakraft våra kunder att köpa två biljetter men bara betala för en, till konserten som äger rum på Dalhalla den 7 juli. Obs! Det går endast att köpa jämt antal biljetter, max fyra biljetter per köp.

– Vi är supertacksamma för samarbetet, som känns som handen i handsken för oss båda! Det handlar om tre Dalaartister som ska öppna upp Dalarnas mäktigaste arena- snacka om livskraft! Det kan inte bli större än så här i ett lyckat Dalasamarbete, säger Pelle Andersson.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.