dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Sjätte Dalakraftdagen blev en succé 

Solsken, glass, glada barn och låga priser. Efter den sjätte upplagan av Dalakraftdagen på Leksand Sommarland kan alla parter summera ett lyckat arrangemang. Eller som Lollo Johansson från Rättvik sa: “Såna här dagar skapar en gemenskap”. 

Porträttbild av två kvinnor på Leksand SommarlandLollo Johansson var på Dalakraftdagen tillsammans med svägerskan Gunilla Ohls från Insjön, samt, enligt egen uppgift, ”en hel klan” med vuxna och barn som tillsammans unnade sig en rolig dag tillsammans på Leksand Sommarland.

– Det är ju möjligt att ta med alla när det är så pass mycket billigare än vanligt, sa Gunilla Ohls, som såg dagen som en upptaktsträff inför hösten.

– Man träffar ju många man känner, höll Lollo Johansson med.

Båda har varit kunder hos Dalakraft under många års tid.

– Det är självklart för oss. Vi tycker att det lokala perspektivet är väldigt viktigt och vi vet att Dalakraft månar om Dalarna – vårt hem.

Porträttbild på tre ungdomar på Leksand Sommarland

Vattenaktiviteter

Lite längre bort i gräset satt ett helt gäng vuxna och barn från Falun och smaskade på en härlig, medhavd lunchbuffé. De har varit på Dalakraftdagen förut, och ser dagen som ett självklart inslag på sensommaren.

– Det är kul att man får göra olika grejer och testa mycket, sa Afnan Hassan.

Kompisen Yankuba Seesai såg mest fram emot att få bada, och skrämdes inte av den, trots solen, ändå ganska moderata temperaturen i luften.

Det verkade inte heller mor och dotter Theres och Olivia Axelsson från Borlänge göra. Vi träffade på dem när de precis hade avslutat en båttur i vattnet runt Piratön.

– Vi har en jättebra dag. Jag ser det här som ett mervärde för mig som kund. Det är inget jag upplevt hos andra företag, säger Theres.

Besökare på Leksand Sommarland

Rabatt på mat och dryck

I år hade Sommarland, till skillnad från pandemiåret 2020, alla attraktioner öppna, vilket gladde både stora och små. Fritt val mellan äventyrsbad, hoppborgar, höghöjdsbanor, kättingflygare, berg- och dalbanor, hinderstigar, cykelbanor och mycket annat med andra ord. Med öppet mellan 10 och 17 bör de flesta ha hunnit få sitt lystmäte.

När det sedan började kurra i magen erbjöds alla Dalakraftbesökare 20 procents rabatt i samtliga restauranger och kiosker. Utanför hamburgerian Oasen hittade vi svågrarna Anders Månström och Tord Månström från Rättvik, som satt och åt tillsammans med familjerna. De besökte Dalakraftdagen för första gången.

– Jag visste faktiskt inte om arrangemanget förrän jag fick ett mejl från Dalakraft, men det är ju en toppengrej som vi självklart hoppade på. Det känns lite som en sista rolig grej innan sommaren är över. Jag gillar verkligen känslan av att man får något mer som kund hos Dalakraft, säger Anders Månström.

Win-win för Dalakraft och Sommarland

Så när som på nåt hundratal såldes Dalakrafts samtliga 3 000 biljetter till evenemanget; biljetter som kunderna fick köpa för 120 kronor styck, mot ordinarie 375.

Porträttbild av Rony Forsberg, vd på Leksand Resort– Vi är så nöjda med dagen, det har varit helt fantastiskt. På kvällen hittade jag ett meddelande från en supernöjd kund i vår inkorg där hon beskrev hur hela familjen var trött och lycklig efter en dag som inte kunnat bli bättre. Det känns underbart och stärkande att läsa sånt, säger Dalakrafts marknadschef, Rita Adolfsen och fortsätter:

– Dalakraftdagen på Leksand Sommarland är en viktig del i vårt ständiga arbete för ett livskraftigt Dalarna. Samarbeten med lokala företag är en grundbult.

Rony Forsberg, vd på Leksand Resort, där Sommarland ingår, håller med:

– Dalakraft är en jätteviktig partner till oss. Vi tänker lika kring att vara ”good citizens” och göra bra saker för Dalarna. Dalakraftdagen är ett samarbete där Dalakraft får göra en bra grej för sina kunder, samtidigt som vi får visa upp vår fantastiska anläggning för lokalbefolkningen. Vanligtvis kommer nämligen 80 procent av våra besökare inte från Dalarna.

Vi ses igen!

När klockan närmade sig 17 var det nog många som tänkte: ”Nej! Inte än!” Men allt har en ände, så även en sagolik dag med mängder av barnskratt, bad, hopp och stoj. Från Dalkrafts sida vill vi tacka alla besökare för att ni kom – vi älskar att träffa er! Vi ses igen nästa år.

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.