Janne har sparat 3 600:- i år med Dala Elfond

För Janne Eriksson, som bor utanför Falun, har bytet från rörligt elavtal till Dala Elfond inneburit att han sparat 3 600 kronor, eller 31 procent, på sin elräkning hittills i år. Återigen har vårt förvaltade elavtal visat sig vara ett smart val.

Elpriset fortsätter att åker berg-och-dalbana på marknaden, trots att den historiskt sett billigare sommaren är här. Det vill säga; vanligtvis är elpriset som lägst under sommarmånaderna, men det stämmer alltså inte 2022.

Ett oroligt världsläge med Rysslands agerande i botten, är den huvudsakliga förklaringen till prisnivåerna som gång på gång slår nya rekord.

Janne Eriksson, som värmer sitt ganska stora hus i Enviken med bergvärme, har förbrukat cirka strax över 8 000 kilowattimmar hittills i år. Han har i flera år haft rörligt elavtal, men när priserna började dra iväg ville han och hustrun göra ett smartare val.

Valde Dala Elfond

Sedan 1 januari har de istället Dalakrafts förvaltade elavtal Dala Elfond, där elhandelsexperter sköter inköpen och köper stora volymer när priset är lågt och fördelaktigt för dig som kund, och mindre när priset är högt. Det ger ett stabilt och fördelaktigt pris i längden, då de värsta topparna undviks, men du samtidigt får ta del av sänkningar när priserna går ner.

Teckna Dala Elfond du också

För Erikssons blev bytet snabbt väldigt lönsamt. Med rörligt elpris hade deras elkostnad fram till och med maj landat på cirka 11 700 kronor, med Dala Elfond stannar den på 8 000 kronor: en skillnad på 31 procent! (Janne har månadsavläst elmätare och bor i SE3).

Vill du också få en lägre räkning och göra ett smartare val? Teckna Dala Elfond nu!

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag Stängt - söndagar
Imorgon 8:00 - 20:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.