Fördelarna med solceller är många!

Den ligger bakom många av våra energikällor, driver vattnets kretslopp, skapar vindarna och gör så att skogarna växer. Vi pratar såklart om solen! Allt fler väljer förnybar energi, och intresset för just solenergi ökar explosionsartat. Vad beror det på? Och hur funkar det?

Ett vanligt villatak i Sverige tar emot cirka fem gånger mer solinstrålning än husets totala energianvändning på ett helt år. Säkert har du inte missat de blanka, rutmönstrade solpanelerna på hustaken här och där – och allt fler blir de. Dessutom i snabb takt.

Bakom intresset ligger framför allt en ökad miljömedvetenhet, mer uppmärksamhet i media – och inte minst de ekonomiska fördelarna. Dessutom kan du få skattereduktion på 20 procent för arbete och material när du installerar ett nätanslutet solcellssystem.

– På Dalakraft har vi märkt av en enorm intresseökning och vi tar emot förfrågningar dagligen. Tillsammans med vår samarbetspartner Prosumenten kan vi erbjuda anläggningar anpassade helt efter kundens behov. Både kostnadseffektivt och miljövänligt på en komplex elmarknad, säger Niclas Nilsson, sakkunnig inom solenergi på Dalakraft.Fördelarna med solenergi är flera. Solen tar inte slut, den är tyst, ger inga föroreningar och är gratis efter installationen.

Så funkar det

Solens strålar kan användas för att generera både värme och elektricitet.

I en solcell omvandlas solstrålarnas energi till elektricitet som sedan i första hand används lokalt i huset, medan överskottsproduktionen skickas ut på elnätet och du får betalt för den. När solljuset träffar cellens framsida skapas en elektrisk spänning mellan cellens fram- och baksida. Ström får du genom att koppla en ledning mellan fram- och baksida.

Processen pågår så länge solcellen är belyst men slutar när ljuset försvinner.

Jag är intresserad av solceller till mitt hus

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 19:00
Imorgon 8:00 - 19:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.