Dags igen att ladda föreningslivet med dalakraft 

Dalakraft satsar åter på att stärka föreningslivet i Dalarna.  

– Vi har 150 000 kronor som vi vill dela ut till föreningslivet i Dalarna, med målet att främja en mer jämlik och hållbar vardag för våra barn och unga, säger Andreas Thunmarker, kommunikationschef på Dalakraft. 

September innebär hög tid för föreningar att ansöka om Dalakrafts föreningssponsring – ett stöd som oavkortat riktar sig mot aktiviteter som gynnar barn och ungdomar. I urvalsprocessen är målet en mångfald vad gäller aktivitetstyp, geografi och könstillhörighet. 

– Vi ser glädjande nog en ökande bredd i ansökningarna vid varje omgång. Från att tidigare nästan uteslutande ha kommit från idrottsföreningar, får vi nu in allt fler ansökningar från föreningar inom kultur och socialt engagemang. Det är mycket välkommet, och vi uppmanar ännu fler typer av föreningsområden att söka, säger Andreas Thunmarker. 

Samhörighet, tillgänglighet och inkludering

Föreningar spelar en betydande roll för det allmänna och är en viktig del i Dalakrafts samhällsengagemang.  

– Vi är övertygade om att Dalarna skulle vara en mindre livskraftig region att leva i utan ett blomstrande föreningsliv, framhåller Andreas Thunmarker, som också resonerar kring föreningsmedlemskapets betydelse för självutveckling, inkludering och social jämlikhet: 

– Medlemskap i en förening är mer än bara ”något att göra” för många. Det handlar också om att forma sin identitet, hitta samhörighet och bygga vänskapsband, oavsett social tillhörighet. 

Han konstaterar att föreningar spelar en avgörande roll i många unga människors liv, då de utgör ett nätverk av betydande, tillgängliga och meningsfulla aktiviteter. Samtidigt står den ideella sektorn inför utmaningar både ekonomiskt och när det gäller engagemang.  

– Eftersom vi tror att ett dynamiskt och starkt föreningsliv gagnar oss alla, är vi glada att kunna bidra med sponsring två gånger om året till det lokala föreningslivet, säger Andreas Thunmarker. 

Ansök nu

Om din förening är intresserad av Dalakrafts sponsring är det hög tid att agera. Ansökningstiden löper ut den 30 september. Var med och forma en ljus och varierad framtid för Dalarnas unga genom att ansöka redan i dag! 

Till ansökan

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 19:00
Imorgon 8:00 - 19:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.