Föreningslivet nyladdat med dalakraft

10 000 kronor till 15 ungdomsverksamheter inom allt från sport till opera och teater. Det blir tillskottet till Dalarnas föreningsliv när Dalakraft delar ut höstens sponsring.

– Målet är att främja en mer jämlik och hållbar vardag för våra barn och unga, säger Andreas Thunmarker, kommunikationschef på Dalakraft.

Drygt 100 ansökningar kom in till höstens omgång.

– Som vanligt var det tonvikt på ansökningar från idrottssektorn, men samtidigt ser vi glädjande nog en ökande bredd och får nu in allt fler ansökningar från föreningar inom kultur och socialt engagemang. I urvalsprocessen har vi fokus på mångfald kring aktivitetstyp, geografi och könstillhörighet, säger Thunmarker.

Slutligen valdes 15 föreningar som får 10 000 kronor vardera, medel som oavkortat ska användas till att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Föreningarna har i ansökan tydligt fått specificera vad pengarna ska användas till. I år handlar det bland annat om nya fotbollsmål, scenkläder och rekvisita, trycka t-shirts till träningsläger, nya lagkläder och utrustning för gratis prova-på.

– Att tillgängliggöra det viktiga föreningslivet för fler är ett av syftena med vår sponsring. Att vara medlem i en förening är för många mycket mer än bara att ”ha något att göra”. Det handlar också om att forma sin identitet, hitta sammanhang och bygga vänskapsband, oavsett social tillhörighet, säger Andreas Thunmarker.

Gynnar oss alla

Han konstaterar att föreningar spelar en avgörande roll i många unga människors liv, då de utgör ett nätverk av betydelsefulla aktiviteter. Samtidigt står den ideella sektorn inför utmaningar både ekonomiskt och engagemangsmässigt.

– Eftersom vi tror att ett livskraftigt föreningsliv gagnar oss alla känns sponsringsinsatsen viktig och meningsfull. Vi är glada över att kunna bidra, avslutar Andreas Thunmarker.

Följande föreningar sponsras med 10 000 kronor var:

Sök till nästa sponsringsomgång

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 19:00
Imorgon 8:00 - 19:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.