dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Lina vill förbättra världen med No Connection: ”Tack vare Dalakraft kunde jag förverkliga min dröm” 

2018 hade hon en företagsidé, enkelt formulerad på en papperslapp. Senare det året blev hon årets Ung dalakraftstipendiat. Det blev starten på en häftig resa för upplevelseföretagaren Lina Karlsson från Älvdalen och hennes No Connection. Och den är långt ifrån över – inte ens en pandemi kunde stoppa henne. 

Porträtt av en ung kvinnaNär covid-19 slog till förra året hade idag 29-åriga Lina Karlsson just sagt upp sig från sin tjänst som restaurangchef i Stockholm, för att satsa fullt ut på Dalarna, Älvdalen och No Connection. 

– Man kan ju säga att tajmingen var lite sisådär, säger Lina med ett leende. 

Men har man en bra affärsidé så har man. Adderar man också ett stort mått av innovation, kreativitet och förmåga att vända en nackdel till sin fördel så står Lina Karlsson och No Connection där framför en – starkare än någonsin. 

– Du måste tro på dig själv och det du gör när du startar ett företag, det är nästan det viktigaste av allt. Har du dessutom någon annan som tror på dig, som Dalakraft gjorde med mig när ni valde att ge mig Ung dalakraft-stipendiet, då har man bra förutsättningar, säger Lina Karlsson, och berättar om resan sedan 2018. 

Alla behöver en paus 

Det började alltså med en ansökan till Ung dalakraft där hon presenterade sin affärsidé; att kunna erbjuda människor en paus från den uppkopplade vardagen. 

– När man kommer till mina läger, resor och äventyr så får man lämna ifrån sig sin telefon. Det handlar inte om att jag tycker att telefoner, läsplattor och skärmar är något dåligt, de är jättebra hjälpmedel för oss, men vi behöver alla en paus från dem. Det är svårt att ta den pausen själv, hemma, förklarar Lina och fortsätter: 

– Jag vill att människor i stället ska få fokusera på att leva, på den magiska naturen, på att träffa nya människor under de här resorna. Det handlar väldigt mycket om att förebygga psykisk ohälsa. 

Ung Dalakraft förverkligade drömmen 

När pandemin slog till och det blev omöjligt att anordna resor och äventyr för större grupperingar, ställde Lina Karlsson snabbt om och No Connection började erbjuda Free bird; skärmfria parhelger som blivit en succé. 

Vad har Ung Dalakraft betytt för dig och för No Connection? 

– Åh, det har betytt allt! Jag vet inte ens om företaget hade funnits i dag utan Dalakraft, åtminstone inte i den här formen. Det var stipendiet som gjorde att jag alls kunde och vågade ta steget och starta. Ung dalakraft har både hjälpt mig att skapa och förverkliga min dröm. 

Hur ser drömmen ut framöver? 

– Jag flyttar till Älvdalen med familjen i höst, back to the roots, det har hela tiden varit en del av drömmen. Just nu letar jag efter en plats i Älvdalen där jag ska bygga upp min egen destination. Jag, precis som Dalakraft, vill bidra till ett livskraftigt Dalarna. Jag vill sätta Älvdalen och Dalarna på kartan, få fler att komma hit och se på trakterna på ett nytt sätt, berättar Lina, hela tiden med stor entusiasm och kärlek i rösten. 

– Jag har också en dröm om att expandera både till övriga Sverige och världen. I december ska jag faktiskt åka till Kenya och testa ett äventyr där, som på sikt förhoppningsvis kan implementeras. Tänk att kunna erbjuda No Connection i Kenya!  

Förbättrar världen 

Nyligen listades Lina och No Connection som en av 103 unga idéer som gör världen lite bättre i ett samarbete mellan Företagarna och Almi, något som uppmärksammats i lokalmedia. 

– Det känns helt fantastiskt att finnas med på den listan. Mitt mål med företaget är att förändra människors liv till det bättre, förhoppningsvis leder det till att världen blir en bättre plats. 

Fakta Lina Karlsson 

Ålder: 29 

Bor: Falun, på väg till Älvdalen. Flyttar in i hus där i september. 

Familj: Sambon Johan, dottern Sally en månad. 

Framtidsdrömmar som företagare: Först och främst att bygga upp en huvuddestionation för No Connection i Älvdalen, men också att expandera företaget till övriga Sverige och världen. 

Sök stipendiet Ung dalakraft du också! 

 

 

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.