dalakraft.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.Jag accepterar

Vi tillför ny dalakraft till föreningslivet  

För andra gången i år har vi laddat Dalaföreningar med dalakraft genom vårt sponsringsprogram. Intresset för höstens omgång var rekordstort och totalt får tolv föreningar dela på 100 000 kronor. 

Det är föreningarna själva som fått ansöka. En jury har sedan bedömt de inkomna bidragen utifrån vår sponsringspolicy. Målet har varit att få en bra spridning mellan kön, typ av aktivitet och geografi, och det är enbart verksamheter och aktiviteter som riktar sig mot barn och unga som fått pengar. 

– Vi har fått in fler ansökningar än någonsin, vilket visar hur viktigt det här initiativet är. Föreningarna spelar en jättestor roll för ett livskraftigt Dalarna och för oss är det självklart att bidra, säger Rita Adolfsen, marknadschef på Dalakraft.  

Foto av en man som heter Glenn Nyberg

Glenn Nyberg från Dalarnas Fotbollsdomareklubb.

Föreningar skapar mervärde 

Bland ansökningarna fanns olika typer av kultur- och idrottsföreningar, som vanligt med tonvikt på idrott. Den här gången blev det bland andra Älvdalens Ridklubb, Sälens IF, Samuelsdals IF i Falun, Dalarnas Fotbollsdomare och Tunsta Bygemenskap i Insjön som får dela på 100 000 kronor. Varje enskild förening får 7 000 eller 10 000 kronor i välkommet tillskott.  

Vi är ingen rik förening, ofta är det de äldre medlemmarnas medlemsavgifter som bekostar våra aktiviteter och sammankomster, men ibland får även ungdomarna betala själva. Pengarna kommer mycket väl till pass, säger Glenn Nyberg på Dalarnas Fotbollsdomareklubb. 

Föreningen har till uppgift att förena och skapa mervärde för domarna i Dalarna, liksom att stötta nya unga domare i deras roll – som många gånger är ganska utsatt.  

– När vi läste om er sponsring av framtidens dalakrafter kändes det precis rätt för oss; ett bidrag för att utveckla vårt stöd till framtidens domare, fortsätter Glenn Nyberg. 

Mer än en sysselsättning 

Dalarnas Fotbollsdomare är ett bra exempel på hur tillhörigheten i en förening kan vara mycket mer än en sysselsättning. Det handlar också om identitetsskapande, sammanhang och kamratskap.   

– Samtidigt är det tufft för många föreningar att få ihop det både ekonomiskt och när det gäller att få ideella krafter att ställa upp. På Dalakraft tror vi att ett rikt och livskraftigt föreningsliv är något vi alla tjänar på och tillför därför med glädje årligen 200 000 kronor i sponsringspengar till det lokala föreningslivet, säger Rita Adolfsen 

Vi har blivit laddade med ny dalakraft 2021: 

 • OK Kåre, Falun  
 • Rättviks kultursällskap   
 • Älvdalens IF skidklubb  
 • IBF Borlänge  
 • Hela Rättvik rullar  
 • Älvdalens Ridklubb  
 • Samuelsdals IF, Falun 
 • Sälens IF  
 • IFK Mora Fotbollsklubb
 • Dalarnas Fotbollsdomareklubb  
 • Vika Scouterna  
 • Tunsta Bygemenskap, Insjön  

Tidigare stipendiemottagare hittar du här

Ansök till nästa omgång redan nu!

Stängt

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag STÄNGT
Imorgon 10:00 - 21:00

Bli uppringd

Vi kontaktar dig så snart som möjligt eller på den tidpunkt du önskar.